Необходими продукти за 4–5 порции:
1 кг червени капии
250 г сирене
4 яйца
1–2 стръка магданоз (1 ч. л. сух)
1–2 стръка копър (1 ч. л. сух)
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. галета
2 ч. ч. олио
За заливката:
500 г кисело мляко
2 скилидки чесън
2–3 стръка копър
1/2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
1. Чушките се почистват от дръжките и семената и се изпичат на скара равномерно от всички страни. Поставят се в голям съд, похлупват се с капак и след като изстинат, се обелват.
2. Чесънът за заливката се счуква, смесва се в малка купа със ситно нарязания копър, солта и киселото мляко и се разбърква.
3. Сиренето се намачква с вилица, добавят се 1 яйце, накълцаните магданоз и копър и хубаво се разбърква.
4. Всяка изпечена чушка се пълни с по 2–3 с. л. от сместа със сиренето.
5. Брашното и галетата се поставят в две различни купи, а в трета се разбиват останалите яйца. Всяка чушка се овалва в брашното, потапя се в разбитите яйца и след това се овалва в галетата.
6. Олиото се загрява в дълбок тиган и всяка чушка се пържи до златисто, по 1–2 минути от всяка страна. Изважда се и се поставя върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
7. Чушките се сервират, като се поливат с малко от заливката, а останалата част от нея се поднася отделно.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!