Бърза рецепта за дробчета само с два продукта

С майонеза за вкус

Бърза рецепта за дробчета само с два продукта
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

От канала "Да сготвим с Милена" днес си харесахме още една рецепта – лесна, бърза и вкусна. Този път е за дробчета. Идеална за готвене след дълъг работен ден, когато сте уморени.

Нужните ни продукти са само:

500 гр. дробчета
1 опаковка майонеза

Ако имате на разположение 15-тина допълнителни минути, бихме препоръчали вместо да купувате майонезата - сами да си я приготвите. Може да видите нашата рецепта за домашна майонеза тук.

Начин на приготвяне:
За да сготвим дробчетата, започваме с обилното им измиване под течаща студена вода, защото понякога са много кървави. Плакнем, докато водата се избистри и след това ги изцеждаме, като далеч не е фатално малко вода да остане в купата.

Продължаваме с отстраняването на жилите на самите дробчета, но ако не ви пречат може да пропуснете тази стъпка. След като сте ги подготвили ги смесваме с майонезата. Въпреки, че е доста цапащо, е най-лесно да ги смесим с ръце. Освен черен и червен пипер на вкус, други подправки не са нужни, защото майонезата ще ги овкуси.

След това просто ги мятаме в тавичка за печене, добавяме съвсем малко олио и ги слагаме да се пекат в предварително загрятата на 180-200 градуса фурна. По време на печенето се разбъркват няколко пъти и се пекат докато почервенеят.

След това нашите бързи и лесни дробчета с майонеза са готови за сервиране, да ви е сладко!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Как да си направим пилешки пастет

Пълнено печено пиле по селски

Терин от гъши дроб с ябълков чипс

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти