Класическо реване

За всички традиционалисти

Класическо реване
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Реването е класически турски десерт, който отдавна е получил българско поданство и съвсем доскоро беше неизменна част от асортимента във всяка родна сладкарница.

Необходими продукти за 4 порции:

90 г брашно
90 г грис
6 яйца
120 г фина кристална захар

За сиропа:

700 мл вода
350г захар
1 с. л. лимонов сок
2 ч. л. ванилена захар

За гарниране:

200 г разбита сметана
пресни плодове

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява и се смесва с гриса.

Жълтъците се разбиват с половината от захарта на гъста светла пяна. Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг и постепенно се прибавя останалата захар. Смесват се внимателно с шпатула и върху тях се ръси сместа от брашно и грис. Слага се във форма, застлана с хартия за печене на пласт от поне 3 см. Пече се около 30 мин. във фурна, загрята на 180° С. Изважда се от формата и се охлажда.

За сиропа захарта се слага да заври с водата. След като поври 5 мин., се прибавят ванилията и лимоновия сок.

Реването се напоява със сиропа и се нарязва на парчета. Всяко се гарнира с бита сметана и пресни плодове.

Рецепта на реване, но направено с булгур, можете да прочетете ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти