България се завръща на “Детската Евровизия”

"Mузиката е моят живот и моята любов. Щастлива съм, че радвам хората с моя талант.Музиката е велико изкуство!" споделя Крисия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

България се завръща в международния музикален конкурс “Детска Евровизия” след 3-годишно отсъствие! Това съобщиха от БНТ.

Нашите представители там са десетгодишната Крисия Тодорова от Разград, която вече покори сърцата на десетки хиляди българи с изпълнението на химна пред многобройната публика на стадион "Васил Левски" за мача между "Лудогорец" и "Валенсия", и младите пианисти – близнаците от Шумен Хасан и Ибрахим Игнатови.

Българската песен се нарича “Планетата на децата”, а клипът към нея вече е готов.

Вяра Анкова – генералният директор на БНТ, обоснова подкрепата на телевизията с думите:

"Преди всичко бяхме мотивирани от огромния талант на тези деца, на Крисия и на двамата братя близнаци пианисти Хасан и Ибрахим.

Цяла България вече ги познава и те напълно заслужават да представят страната ни на един такъв престижен конкурс"

В създаването на авторската песен за конкурса се открояват имената на Слави Трифонов, Евгени Димитров - Маестрото и текстописецът Ивайло Вълчев.

Евгени Димитров разказва:

"Направихме първо няколко демо записа заедно с Крисия. Към това добавихме и така доста сериозния звук на плевенската филхармония.

Заедно под диригентството на маестро Йордан Дафов, заедно с целия оркестър ние направихме оркестровите партии, след което "Ку-ку бенд" изсвириха една голяма част от останалите партии и така се получи един така доста сложен проект, но проект, който всъщност наистина дава една възможност талантът на децата да може да бъде изявен по най-добрия начин.

И много, много искам, благодарение на тях България да се представи много достойно".

Пожелаваме късмет и победа на Крисия, Хасан и Ибрахим и всички, които подкрепят талантливите ни деца!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти