Не го вземай навътре...: Нещата, които не бива да приемаме твърде лично

Не го вземай навътре...: Нещата, които не бива да приемаме твърде лично
Снимка: Thinkstock

Жените са нежни и деликатни по природа, поради което много от нас са склонни да приемат всичко лично. Ако не се прекъсне този навик, тогава започва ежедневие, изпълнено с тревоги и здравни проблеми.

Повечето от нещата, които чуваме за себе си са силно преувеличени, ето защо е абсурдно да хабим безценното си време, вместо да го оползотворим с нещо наистина важно.

Ето и кои са нещата, които никога не трябва да приемаме твърде лично, за да живеем по-спокойно и без емоционални сътресения:

Някой се бута до вас на опашката пред касата в магазина. Ако някой настоява, че е  пред вас на опашката и това наистина ви дразни, опитайте се да не го приемате лично. Този човек е просто невъзпитан. Бъдете мъдри и не падайте до неговото ниво. Няма смисъл да се борите с някого, когото не познавате и най-вероятно никога няма да срещнете отново.

Почти всички хора „изпускат” нервите си, когато са попаднали в задръствания, защото бързат или просто са уморени от чакане. Наистина е досадно да стоите на едно място на улицата насред океан от коли, но да се притеснявате за това е безсмислено. Останете спокойни и правете нещо приятно, вместо да се тревожите. Включете любимата си музика или пуснете диск с уроци по чужд език, това винаги помага да се отпуснете.

Ако прекарвате много време онлайн, вие вероятно знаете колко е трудно да се справите с негативните коментари. Но защо трябва да се притеснявате за мнението на някого, когото дори не познавате? Нека другите да мислят каквото си искат, а вие запазете своите собствени мисли.

f
Снимка: Thinkstock

Сготвили сте вкусна вечеря, за която сте отделили поне 3 часа от съботната си почивка, но семейството ви не оценява това. Вместо да изпадате в нервна криза и да изхвърлите демонстративно храната, последвано от тирада как в Африка децата гладуват и някъде тези продукти биха стигнали за седмица, изненадайте и себе си, предлагайки на партньора ви да приготви десерта. Децата провокирайте, като им предложите да направят пуканки в микровълновата фурна. В края на вечерта може всичко да е изядено или поне да се посмеете заедно.

f
Снимка: Thinkstock

Ако работата ви изисква от вас да общувате с клиенти, често може да се срещате с недоволни хора. Запазете спокойствие, ако се ядосват и ви крещят. Вместо да се разкрещите и вие, по-добре се опитайте да изгладите конфликта. А и както се казва, нека проблемите от работата си останат в офиса и никога не пренасяйте стреса във вашия дом.

f
Снимка: Thinkstock

Да се ядосвате на различни несъществени неща със сигурност е ужасен навик, който отнема вашето време, а понякога дори и причинява дългосрочна депресия. Опитайте се да се игнорирате всичко, което ви пречи да достигне целите си.

Когато спрете да се тревожите за тези дреболии, ще можете по-лесно да се мислите за бъдещето и истински важните неща.  

f
Снимка: Thinkstock

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти