Местим стрелките на часовника, а на телефона?

Местим стрелките на часовника, а на телефона?
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Лятното часово време има един голям плюс – нарича се „лятно“ и показва категорично, че щом говорим за него, лятото не ни мърда съвсем скоро.

Тази година края на март все още е хладен и по-скоро зимен, но скоро слънцето ще се изгрее, обещават колегите от Sinoptik.bg.

Междувременно, докато чакате да се стопли, не забравяйте да преместите стрелките на часовниците си с един час напред тази нощ (28 срещу 29 март).

По-важно е обаче друго – дали „превъртаме“ и дигиталните часовници на телефоните, таблетите и компютрите си с час напред.

Отговорът е – зависи.

За компютрите: В огромната си част компютрите сами ще сменят часа и те ще са вашият сигурен източник на информация по темата „колко всъщност е часа в момента“.

За телефоните: Обикновено фабричните настройки на телефоните също са с автоматично настройване на часа. За да сте сигурни обаче, трябва да влезете в настройките за дата и час на телефона си и да проверите дали е активирана функцията „daylights saving time”.

Ако е активирана, означава, че телефонът ви ще показва също правилния час без да има нужда да го настройвате.

Ако функцията е дезактивирана, можете да я активирате и да не мислите повече за часа, или два пъти годишно ръчно да променяте часа на телефона си.

Още за смяната на времето вижте във видеото:  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти