Да се освободим от негативните хора в живота си

Да се освободим от негативните хора в живота си
Снимка: Thinkstock

Всеки ден се сблъскваме с намръщени хора -  в автобуса, на работа или вкъщи  и често си мислим,че лошото настроение ни връхлита отвсякъде и не можем да излезем от неприятните ситуации по никакъв начин. Как да не позволяваме хората в лошо настроение да съсипват деня ни и да ни карат да се чувстваме виновни за техните неприятности?

Много важно е, когато някой ни се оплаква за нещо,  да не го съдим, а да му отговорим с усмивка, като насочим темата на разговор към нещо позитивно. В никакъв случай не бива да започваме и ние с оплакванията „от съпричастност”, защото това води до навлизане в омагьосан кръг от негативна енергия.

Друга стратегия е да направим на човека комплимент. Дори и да не е толкова искрен, със сигурност ще го накара да се усмихне и да благодари.

Ако някой вкъщи много ви се мръщи, направете му забавен номер, кажете му виц или гледайте заедно комедия. Смехът държи негативните емоции надалеч.

Изключително важно е в ситуации на конфликт да не се опитваме винаги да сме прави, а да видим проблема от гледната точка на другия. В желанието си да променяме хората или да им дадем „урок”, ние никога не стигаме до нищо добро, а само трупаме негативи.

Ако някой непознат в градския транспорт ни дразни с оплакванията си,  решението е много лесно- слушалките, любимата песен и намръщеният човек вече го няма.

Една печеливша стратегия при получаване на лоши новини е винаги да търсим хубавото в тях.

Ако например ни откажат повишение, не бива да се фокусираме върху липсата, а да извлечем доброто от ситуацията. В случая например ще може да си починем по-дълго през лятото .

Искаме да опитаме нещо ново и нестандартно, а хората около нас ни казват,че е по-добре да се откажем? По-добре да следваме интуицията си, а не чуждото мнение. Много е вероятно тези хора просто да ни завиждат за смелостта.

Дори и да се провалим, това със сигурност ще ни направи по-опитни и по-внимателни за в бъдеще.

И да не забравяме да се усмихваме,  дори и без причина. Това моментално прогонва негативната енергия от нас.

Вижте повече:

Автор: Ирина Митева

Прочетете още:

Не го вземай навътре...

За доброто трябва да се говори

Удивителните комплименти, с които всяка Edna от нас трябва да започва деня си

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти