10 идеи за оригинална сватба

10 идеи за оригинална сватба
Снимка: Thinkstock

Сватбата е обществено събитие, но и едновременно с това много лично преживяване. За да избягате от обичайните и до болка познати ритуали, внесете в церемонията нещо свое, уникално и различно.

Ето няколко оригинални идеи, с които да придадете особен привкус на събитието.

1. Задайте определена цветова гама на целия ден. Фаворити обикновено са бялото, лилавото, розовото и червеното. Оформете сватбената маса с малки ароматни свещи в същата гама. Може да украсите с тях и местата на гостите.

2. Обозначете масите не както е прието с номера, а с имена. Кръстете ги, например, на цветята от букета ви, на любимите си места. Тези названия ще се запомнят лесно и ще внесат още една романтична нотка в тържеството. Внесете личен подход и при оформянето на всяко място.

Обозначете го с табелка с името на госта, прикрепена към боядисана в златно или сребърно ябълка. Другият вариант е да я окачите върху шоколадово сърце.

3. Направете вход с лотарийни билети. Всеки гост на сватбата ви трябва да ви подари билет. После ви остава само да стискате палци при тегленето на печалбите. Може да направите и лотария на сватбата. Раздайте на гостите номерца, за да играят за първото парче торта или за бутилка шампанско със снимка на младоженците.

4. Подгответе красиво оформена книга, където всеки гост да остави пожеланието си, а и да сподели впечатления от събитието. Като алтернатива може да помолите присъстващите да дадат отзивите си пред видеокамера.

5. За да привлечете вниманието на околните, направете табло с ваши снимки и го окачете на стената в заведението. В него в хронологичен ред разкажете историята на вашата любов. Може да вземете и шеговити интервюта от близки и приятели, в които те да разказват забавни моменти от връзката ви.

6. Поръчайте диск с любимите си песни и ваша снимка за обложка, за да го подарите на гостите. Този малък, но оригинален предмет ще допадне на всички. Може да подготвите и носна кърпичка за всеки, опакована в плик с надпис: „За сълзи“.

7. Ушийте костюми и рокли на бокалите и шампанското. На гърлото на бутилката сложете снимка на булката или младоженеца, в зависимост от „тоалета“ на шишето. Ще е много стилно и забавно. Години по-късно с удоволствие ще си спомните този момент.

8. Нека гостите ви направят алея на любовта. Те се нареждат в шпалир, държейки цветя и обсипват своеобразния коридор с листа от рози. Минете по тази алея под романтична музика.

9. След като поставите подписа си, може да пуснете в небето красиви балони или летящи фенери във формата на сърце. Нека всички знаят, че това е вашият сватбен ден. Преди това може да произнесете клетва за вярност. Идея е и да напишете послание, да го пъхнете в бутилка и да го пуснете в реката или морето.

10. Щастливи камбанки ще придадат още една доза празнично настроение на сватбата. Снабдете гостите със звънтящите символи и влезте в залата на ресторанта под техния глас.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти