Защо жените и мъжете не искат да работят заедно

Защо жените и мъжете не искат да работят заедно
Снимка: Thinkstock

Мъжете и жените предпочитат да работят в офиса с колеги от същия пол, но по-производителни се оказват в смесена работна среда, установиха учени от Масачузетския технологичен институт, пише в. "Дейли мейл".

Екипът на д-р Сара Елисън изследвал данни за американски служители, събрани в периода 1995-2002 година. В офисите, където преобладавали представителите на един и същ пол, работещите се чувствали по-щастливи. Те изпитвали по-малко притеснения от представителите на противоположния пол.

При изследването били анализирани такива фактори, като сътрудничеството, доверието и удовлетворението в работата при различния състав на служителите. След това учените съпоставили данните с приходите на съответните компании.

От проучването станало видно, че ако офисите със служители от един и същ пол преминат на "смесен режим", постъпленията нарастват с 41 процента.

Според учените, мъжете се притесняват от присъствието на дами в службата, защото трябва да внимават какво говорят и да не наранят чувствителността на нежния пол. По този начин те се чувстват като "извадени от равновесие", което води до дискомфорт.

Жените от своя страна се имат за "безгласни букви" в присъствието на колеги господа и се чувстват по-добре, ако работят с други жени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти