Кои са жените на 2014-а година

Мария Игнатова и Алекс Раева получиха приз в категория Тв/Водещи
Снимка: сп. Grazia

На стилна церемония в неделя вечер (7.12) в София Ивент Център се проведе церемонията "Жена на годината", организирана от Атика Медия България и сп. Grazia.

Тази година конкурсът бе подчинен на каузата „Природата в нас – Завръщане към началото“. Домакин на събитието бе главният редактор на Grazia Поля Александрова, а водещи на тържествената церемония журналистите Ива Дойчинова и Драгомир Симеонов.

Трудно е да бъдат отличени само няколко дами сред толкова много заслужили, но все пак вотът на зрителите бе решаващ. В своите единадесет категории (Музиката, Културата, Модата, Дизайна, Театъра, Телевизионния и киноекран, бизнеса, спорта и важните за обществото инициативи) конкурсът „Жена на годината“ опитва да направи най-точната и справедлива селекция, от която в крайна сметка победители излязоха следните дами.

Носителката на „Икар“ за главна женска роля за 2014 г. актрисата Лилия Маравиля стана Жена на годината в категория Актриси/ Сцена, след няколко номинации в предходните издания на конкурса. Младата ѝ колежка Силвия Петкова пък грабна статуетката в категория ТВ и кино/ Актриси.

Нашумялата тв звезда получи отличието от продуцента Магърдич Халваджиян, който напомни на публиката, че в България, хората често са скептични към връчването и получаването на награди, но ако бъдем с идея по-позитивни към процеса, те ще се превърнат в силен стимул да продължим да се развиваме.

„Жена на годината“ по начало е събитие, на което присъствието на красиви дами е стопроцентова закономерност, но, разбира се, най-изящното олицетворение на тази теза бяха конкурентките в категория Мода/ Лица, където лауреат се оказа ослепителната Нора Шопова от Ivet Fashion. Все още в плен на модата, гостите на събитието разбраха и коя е най-заслужилата дизайнерка на 2014-а, а именно Мила Атева.

В една от най-оспорваните категории Спорт златните момичета на България - Ансамбълът по художествена гимнастика, напълно очаквано спечели приза, а в не по-малко силната Сцена/ Музика звезда на вечерта бе червенокосата красавица Жана Бергендорф. Колегите ѝ Надя и Иван Тишев, Рут Колева и Графа от своя страна подариха на гостите изпълнение на живо, което направи атмосферата още по-позитивна и изпълнена с емоция.

Културната дейност в столицата също е сред приоритетите на общината и заслуга за това има г-жа Малина Едрева, председател на комисията по образование, култура и наука в СОС и тазгодишен носител на отличието от конкурса в категория Култура.

Изпълнена с политически обрати и важни в исторически план събития, 2014-а позволи на много журналисти да превърнат репортажите си в повече от телевизионно отразяване. Сред тях се отличи талантливата Десислава Ризова, която стана „Жена на годината“ в раздел Тв/ Публицистика. Чаровните Мария Игнатова и Алекс Раева отнесоха приз в категория Тв/Водещи и признаха, че наградата ги е усмихнала искрено.

Лауреат сред бизнес дамите е г-жа Петя Димитрова, Главен изпълнителен директор и председател на УС на „Пощенска банка“. Наградата на г-жа Димитрова бе връчена от Илияна Захариева, директор Корпоративни комуникации в Мтел, генерален спонсор на събитието.

Специалната награда за инициативност отиде при г-жа Мария Петкова от Фондация „Лале“, а отличие за Смелост получи Меглена Антонова от Greenpeace, България.

Още в стъпителната си реч, г-жа Александрова напомни, че „...откъснали се от своите корени хората не чувстваме природата като свой дом. Присъстваме в нея като гости. Много често като нахални и неканени гости, които тъпчат нейния зелен килим с калните си обувки. Но ние сме преходни. Вечно е само тържеството на природата. А според Гьоте тя е и най-великия творец! Нека като завещание към децата ни, ги научим да се прекланят пред този творец!"

Вижте снимки от събитието в галерията ни ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти