Интервю с Теди Кацарова за Edna.bg

Теди Кацарова
Снимка: Личен архив

Мария Николова

Емоция, енергия, музика – тези три думи много добре описват певицата Теди Кацарова и нейното пъстро ежедневие.

През последните месеци талантливата изпълнителка представи няколко нови свои проекта, а изненадата е, че един от тях е свързан с нещо съвсем различно от нейното професионално поприще, а именно кулинарията.

Ние решихме да си поговорим с Теди точно за тези актуални акценти в кариерата ѝ  – за новия клип към песента "Бягай с мен" в колаборация с Лео Бианки и рапъра Играта, както и за книгата "От двете страни на съвършената храна", на която е съавтор.

Ето и какво сподели чаровната изпълнителка, специално за Edna.bg:

- Здравей, Теди. Съвсем скоро бе промотирана най-новата ти песен и нейният видеоклип. Разкажи ни малко повече за този летен проект?

За този проект ни събра познатият на почитателите на рап и хип-хоп Бате Пешо от студио Buster. Всъщност, той ми предложи песента като идея, а аз измислих мелодията върху музиката. Текстът на моята част е дело на Емил Дилчев. След като бях готова, естествено от само себе си дойде идеята да поканим Лео и Играта. Играта написа невероятно бързо линиите на рапа и вече имахме хит!

Режисьор на клипа към песента е фотографът Костадин Кръстев – Коко, с когото ме свързва много добро приятелство и това е третият мой клип, който реализирам с него. Монтажът е дело на Орлин Станев.

Стилист е Августина Маркова – Тути. Тя определено промени образа ми, за което съм ѝ много благодарна. Доста се съпротивлявах относно по-секси визията, но мисля, че финалният резултат е балансиран и красив.

Гримът е дело на Елиза Попова, изключителен професионалист. В клипа участват и сексапилните модели от конкурса Мистър София, както и чернокожи модели от Гана.

Момчетата от "Electric Force Crew" пък показват забележителни танцови умения. А червената открита ретро кола е колекционерска и е отличена със златен медал.

- В последните си песни правиш колаборации с изпълнители мъже. Лесно ли се работи с тях? А ще запазиш ли тази линия и в бъдещите си музикални проекти?

Прекрасно си партнирам с мъже и се чувствам специална. Но и определено винаги подбирам професионалисти и точни хора. Вероятно ще продължа в тази посока.

- В духа на "Бягай с мен" - от какво иска да избяга Теди Кацарова?

Ха-ха, бягам от лошото време, намръщените лица и негативизма.

- Около теб има и други нови интересни проекти, като например книгата “От двете страни на съвършената храна“. Как се роди идеята за това издание? Разкажи ни за нея.

Книгата "От двете страни на съвършената храна" представя най-забележителните моменти от моите пътувания по света, съчетани с любовта ми към кулинарията. Мой съавтор е младият и талантлив професионален готвач - шеф Филип Петров. Книгата е комбинация от пътеписи и рецепти и главната идея е, когато читателят се впусне в нашите преживявания, да ги усети и чрез автентични вкусове и аромати.

- В кое от двете предизвикателства се чувстваш по-силна – в музиката или в кулинарията?

Определено съм по-сигурна в музиката. Кулинарията е моето сладко хоби.

- Възможно ли е в бъдеще да те видим в амплоа не само на изпълнител, но и на водеща на готварско предаване или рубрика?

Да, имам такива планове и ще се опитам да ги осъществя.

- Какво те вдъхновява да създаваш музика, да пишеш, да твориш, да готвиш?

Всичко около нас има душа, която вибрира и е изпълнена със светлина. Ако човек отвори сърцето си, лесно може да получи вдъхновение. Понякога дори сънувам, че пея дадена песен... и веднага след събуждане я записвам на телефона си. Доста мои идеи са се появили и осъществили по този начин.

- Как поддържаш фигурата и визията си? Имаш ли специални ритуали за красота?

С доста диети, за мое голямо съжаление. Обикновено каня гости, готвя и после почти нищо не хапвам. Но и от здравословна гледна точка е по-удачно да се хапва умерено и да не се преяжда. Ритуали за красота нямам, дисциплина и поддръжка обаче да. Винаги почиствам добре кожата си и ползвам единствено натурална козметика.

- Какво ще пожелаеш на читателите на Edna.bg в разгара на летния сезон?

Бъдете винаги усмихнати. И най-големите проблеми могат да се решат с положително отношение. Запомнете, че животът ни е такъв, какъвто го създаваме. Ние го градим с положителна или отрицателна енергия. Нека се опитаме да бъдем оптимисти и да се наслаждаваме на всеки момент!

Грабете от щастието с пълни шепи - вие го заслужавате!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти