Първа по рода си книга излиза у нас

Първа по рода си книга излиза у нас
Снимка: Thinkstock

Да, досега на български език не съществуваше книжка, която да помага – на детски език и с детски рисунки – на осиновеното дете да разбере, че е осиновено, и то по възможно най-добрия начин. Да, досега на български език не съществуваше книга, която на топъл, разбираем и добре ориентиращ език да помага на родителя или родителите, които обмислят да осиновят дете, намират се в процедурата по осиновяване или пък вече са осиновили едно или повече деца и се сблъскват с множество очаквани и неочаквани проблеми.

Е, такива книги вече има и на нашия пазар!

"ОсиновяРването" и "ОсиновяРването, или как осиновиха точно мен" са две близначни книги, съответно за възрастни и за деца, написани с мисъл за всички, които имат нещо общо с процеса и преживяването на осиновяването, както и за техните роднини и близки.

Книгата за възрастни е посветена най-вече на психологическите аспекти около осиновяването, но въвежда ясно и в административните процедури, които го съпътстват. Заедно с това тя ни запознава с не една истинска, днешна и тукашна история, свързана с осиновяването – интимни моменти, които придават допълнителен емоционален чар и приближават читателя до света на онези, които вероятно вървят покрай него по улицата, но крият тайната си

Всъщност тези две книги са полезни не само за осиновители и осиновени, но и за всички, които възпитават деца. Те могат да станат безценно средство в работата на социални работници, психолози, студенти… А и да разкрият цял един свят на всеки, който помни детето в себе си. И двете книга за издадени от издателство "Критика и Хуманизъм".

* Автор на книгите е Десислава Божкова, която е дипломиран психолог. Занимава се с индивидуално, фамилно и групово консултиране на деца и възрастни, води следосиновителни групи за личен опит.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти