Как би изглеждало едно лято без мъже?

Как би изглеждало едно лято без мъже?
Снимка: netinfo

В понеделник – 30 юни, на родния книжен пазар ще има нова книга – трагикомичният роман "Лято без мъже", подписан от "най-изтънчената и привлекателна авторка на Америка" – Сири Хуствет.

За книгата

В „Лято без мъже“ (превод: Милена Попова) разказва поетесата Мия Фредриксен – изоставена внезапно от съпруга си след трийсет години брак, тя е принудена да преразгледа живота си. След кратък престой в психиатрична клиника, Мия се връща за едно лято в родното си градче, където се настанява в къща под наем.

Скоро е въвлечена в шеметен водовъртеж от отношения с достолепните приятелки на своята майка, със съседите и техните отрочета, както и с необикновените тийнейджърки от школата по поезия.

Преплитайки техните житейски истории с философски размисли, Сири Хуствет създава провокативен, остроумен и дълбок роман за жената във всичките ѝ възрасти, за любовта и брака, за онова, което свързва и разделя половете. 

Богато на ирония и елегантни философски клопки, това повествование ще ви накара да размишлявате върху съдбата си и да се огледате в света около вас с нови очи.

За автора
Сири Хуствет е с норвежко потекло, но е родена през 1955 г. в щата Минесота в семейството на университетски преподавател по скандинавска литература.

Тя е съпруга на големия съвременен американски писател Пол Остър, но отдавна е излязла от сянката му и както той казва, „скоро ще ме сочат с пръст като съпругът на Сири Хуствет“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти