Задава се интересно културно събитие

Старата леярна в София ще се превърне в зона за инсталации по време на "Водна кула арт фест"
Снимка: Водна кула арт фест

За осма поредна година фестивалът "Водна кула арт фест", който се провежда във "Временно защитени пространства" в столицата, ще привлече вниманието на международната арт общност за съвременно изкуство.

От 20 юни (петък) до 25 юни (сряда) в София, фестивалът ще събере артисти и приятели от цял свят, работещи в рамките на съвременното визуално изкуство.

Специално за проявата пристигат гости от Япония, Мексико, САЩ, Холандия, Испания, Швеция, Финландия, Германия, Ирландия, Великобритания и други държави, за да покажат творбите си в различни софийски пространства.

По традиция, фестивалът ще бъде открит на 20 юни от 18,30 часа и ще продължи до 22,30 часа в градинката пред Водната кула в квартал "Лозенец" (ъгъла с ул. "Галичица" и ул. "Теодосий Търновски") с концерт на група "The Botanix".

Веднага след това ще бъде представен филм, направен специално за фестивала от студенти от Берлин с куратор Ким Доти Хахман и с последваща пърформанс програма.

Ще бъде проведен дебат в рамките на два дни от 23 до 25 юни от 10,00 часа до 16:00 часа в Червената къща на тема "Бъдещето на артистичните инициативи".

Японката Юета Хироши ще покаже тънкостите на японската калиграфия. В нейната работилница ШОДО (техника на изписване на думи с над 2700-годишна история), организирана в "Експо Баня София" ще можете да се докоснете до японското изкуство за красиво изписване на думи.

Хладилният завод ще стане място за пърформанси и филми, а Старата софийска леярна ще се обособи в зона за инсталации – звукови, пространствени, фотографски и други.

Най-голямото събитие на тазгодишния фестивал е творбата "Посещение" на световноизвестния видео артист, американеца Бил Виола. Тя ще бъде представена в изложбена зала "Роса" на 21 юни (събота) от 19,00 часа.

* Всички събития са с вход свободен, а програмата на "Водна кула арт фест" можете да проследите тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти