Романтични цветя, философски пера и кучета с човешко тяло

Картина от Бистра Копанарова, част от изложбата
Снимка: Towers Gallery

Романтични цветя, философски пера и кучета с човешко тяло - неестествена флора и фауна, представени толкова изкусно чрез живописта, че изглеждащи по-реални и близки от естествените такива.

Творбите на Симеон Кръстев, Бистра Копанарова и Елизабет Христова-Лиса галят окото с хармонията, която излъчват.

Именно тя провокира екипа на Art Rental да събере тримата автори в съвместна изложба, която ще бъде изложена в Towers Gallery.

За авторите:

Симеон Кръстев е водещо име в съвременното ни изкуство. Творецът е отличен с наши и международни награди, сред които са и почетна грамота, Златна карта и Златна значка „За принос към авторитета на европейската култура“ от Европейския форум на експертите към Академията за Международно признати лидери в науката и изкуството.

Роден в София, но завършил Художествената академия в гр. Лодз, Полша, той работи в областта на графичния дизайн, живописта и художественото оформление на пощенски марки, монети, фирмени лога. Дългогодишен плакатист е на Софииската опера и балет.

Бистра Копанарова е родена в София и от малка рисува. Като студентка първоначално следва маркетинг и реклама. Започва заниманията си с изобразително изкуство на 22-годишна възраст. Учи в школата на Чавдар Георгиев.

Стартът ѝ е изработването на първото лого на театър „Възраждане“ – перото, излязло из под четката ѝ, е негов символ и до днес. Участва също така в декорирането на парк-хотел „Витоша“. А картините ѝ се намират в частни колекции в България, Англия и Ливан. Рисува изключително елегантните си платна с маслени бои и акрил. Сама определя стила си като приказен реализъм – не само от темите, но и заради емоциите, които цветовете внасят в произведенията й.

Елизабет Христова–Лиса е родена в София. Израснала е сред художници и скулптори и е четвърто поколение творец. Занимава се с рисуване от дете. Работи основно с маслени бои и акрил върху платно, но също така обича да експериментира. Вдъхновяват я градските пейзажи и динамиката на деня. Създала е стотици произведения, в това число авторски картини и репродукции. Излагала е в галерии в Кипър и в София.

Творбите ѝ са намерили притежатели в България, Великобритания, Германия, САЩ, Канада, ЮАР, Австралия, Филипините и др. Има много участия в пленери, няколко самостоятелни изложби и запомнящо се присъствие в редица смесени. За втора поредна година представя свои произведения по време на Есенния салон на изкуствата в Каркасон, Франция.

Изложбата можете да разгледате в Towers Gallery (ул."Лъчезар Станчев" 5А - Софарма Бизнес Център, ет.1) до 19.10.2015 г.

Открийте още новини за изкуство в нашата специална рубрика ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти