Лятно кино тръгва из България

Камера работи!
Снимка: Thinkstock

За трета поредна година киноманите ще се радват на пътуващо лятно кино, което ще премине през няколко десетки български града.

Инициативата за възстановяване на изчезващите летни кина на открито, която обикаля страната, този път е посветена на годишнината от началото на българския демократичен преход и свободно гражданско общество.

Основната селекция филми е направена в подкрепа на Националната кампания "25 години свободна България" и включва лентите "Дзифт", "Кецове", "Аве", "Тилт", "Мила от Марс", "Подслон" и др.

Първият филм, който зрителите ще могат да гледат, е "Дзифт" на режисьора Явор Гърдев. Прожекцията е днес (3 юли) от 20,30 часа на Лятната естрада в Борисовата градина в София.

Лятното кино ще посети общо 23 населени места между 3 и 31 юли. Това са Трън, Радомир, Бобовдол, Земен, Брезник, Павел Баня, Стрелча, Калофер, Хисаря, Първомай, Дряново, Стражица, Търговище, Карнобат, Ямбол, Нова Загора, Гурково, Харманли, Елхово, Тополовград, с. Граматиково и Малко Търново.

Заедно с Лятното кино, тази година ще пътува и детска библиотека с начален час 18,30. Всеки, който пожелае, ще може да размени любимата си детска или юношеска книга за нова.

Всички прожекции са с вход свободен.

* Повече подробности за инициативата можете да намерите тук и тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти