За подаръците

За подаръците
Снимка: Thinkstock

В разказа "Даровете на влъхвите" на американския писател О’Хенри, за Коледа Дела продава косата си, за да купи на съпруга си верижка за джобния му часовник. В същото време Джеймз продава часовника си, за да купи гребени от черупка на костенурка за прекрасната ѝ дълга коса. Двамата са щастливи, млади и влюбени до безумие.

Ние правим ли подобни жертви за да зарадваме любимия човек?

В началото на връзката всеки може да импровизира с подаръка, но когато минат няколко години вкусовете вече са научени и е по-добре нещата да се помислят предварително. Фалшът и бързината при покупка се усещат бързо.

Казват, че е важен жестът, но Каспар, Мелхиор и Валтазар не са отишли при бебето Исус с обикновени дарове. Занесли са му най-скъпите и редки за времето си злато, ладан и смирна.

Справка в Google дава безброй идеи за подаръци. За всякакви поводи. С готови пожелания. С доставка до врата. С плащане с карта. Опаковани. За мъже, жени, деца, бебета, любими хора, сватби, колеги. Пазарът работи, конкуренцията е силна. Стига да имаш средства, имаш избор между:

- парфюм;
- бижу;
- букет от шоколадови ботнбони, вина, пури;
- играчки от рода на мини копие на любимата му кола/мотор, дървени или метални мечове, копия, гербове, статуетки;
- технологични играчки от рода на iPod, iPad, iPhone, лаптоп или нов, плосък /и по-голям/монитор;
- посещение на СПА, екскурзия в чужбина или България;
- халати, дрехи или ваучери за пазаруване;
- домашни потреби.

Ето и някои от по-нестандартните подаръци:

- собственоръчно направен календар за следващата година с ваши снимки и апликации;
- серенада;
- филм за него/нея;
- керамично изделие, украсено с парченца счупен теракот, миди, морски охлюви, сещате се;
- надпис върху оризово зърно – в древна Индия хората вярвали, че всеки, който имал надпис или име върху зрънце ориз, може да стане много щастлив и проспериращ. Зърното от ориз се запазва в колбички, съдържащи масло. Колбичката е затворена с капачка със сребърно покритие и може да се превърне в бижу - огърлица, медальон, обеци и дори ключодържател или аксесоар за мобилен телефон.
- любовен пъзел, престилка, вратовръзка, калъфка за възглавница или чаша - със снимка;
- подповърхностен лазерен 2D и 3D гравиран кристал със снимка и надпис;
- гравиране на снимка върху метални плочки с различни форми;
- тесте карти със специални картинки;
- подарък в балон (голям, изрисуван, с панделка).

Съвременният модерен човек се стреми към все по-интересни подаръци, които да го изумят и наситят жаждата му за емоция. Търси се различното, неповторимото, нещото, което ще го отличи от останалите.

Интернет предлага и това – ваучер за определена сума, срещу която човек сам може да избере подаръка си. Масаж, уроци по танци, билети за концерт, летене с парапланер или самолет, гмуркане, езда, скок с бънджи, пейнтбол, персонална приказка, разходка с лимузина, маслен портрет  върху платно, стриптийзьор/ка, торта със снимка, татуировка, брошка с цвете, запечатано в кристал. Каквото си поискате. Всичко, което може да хрумне на човека е изложено на показ, готово да бъде продадено и купено.

Всичко, освен най-важните за човека неща – здраве, хармония и любов.

Автор: Станислава Славова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти