За спокоен сън – спете самички

За спокоен сън – спете самички
Снимка: Thinkstock

Дамите, които нямат с кого да делят половината от леглото си, спят много по-добре от обвързаните и влюбени жени.

Това е установило ново проучване.

Като основна причина за спокойния сън на необвързаните момичета е изтъкната липсата на разговори, скандали или дори просто няколко точни думи, казани от мъжете, с които дамите не могат да се примирят и които не им позволяват да мигнат дори за миг.

С допълнителен човек между чаршафите идват и допълнителните притеснения относно загубата на работа, поддръжката на апартамента, потенциалната изневяра, а след нея и сигурната раздяла, както и много други тежки въпроси, станали повод за размишление през цялата нощ.

Според резултатите от проучването, хъркането на мъжете е в състояние не само да наруши спокойния сън на половинката им, но и направо да я изкара извън нерви.

"Ръмжащото чудовище", както дамите определят хъркащия им избраник в леглото, е враг номер едно на здравия сън и пръв приятел на сенките под очите.

Да не говорим, че нежните дами са спасени от някой и друг тежък ритник, идващ от неспокойно спящият им партньор, а и от онези тежки ръце, които държат да се оплетат около врата им с мисълта, че им е по-удобно.

Обвързаните половинки могат да намерят решение на проблема само, ако се върнат в 60-те години на миналия век, когато семейните двойки са спали в различни стаи и все пак са се обичали, шеговито съветват изследователите. 

А вие имате ли проблеми да спите с друг човек в едно легло всяка вечер?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти