Плевелът, който лекува 101 болести

Често наричат тученицата Кралицата на плевелите. Тя расте на всевъзможни места в изобилие и мнозина я смятат за бурен.

Богата на витамини, фибри и минерали

Тученицата е богата на хранителни вещества. Тя съдържа повече омега-3 мастни киселини дори от някои рибни масла. Благодарение на високото съдържание на магнезий, тученицата е полезна за сърцето.

Тя съдържа комбинация от фибри, витамини и минерали, събрани само 16 калории за 100 гр продукт. Тученицата е богат източник на витамин C и други витамини.

Лековитата сила на тученицата

Смятано за плевел, това растение има свойствата да лекува най-различни болежки. В миналото са я прибавяли към много ястия. Нейното антиоксидантно действие пречиства кръвта и балансира стойностите на кръвното налягане и холестерола.

Ненаситените киселини и аскорбиновата киселина в растението въздействат положително върху кръвообращението и ритмичната сърдечна дейност.

Много хора с висок холестерол търсят естествени начини за понижаването му и дори не подозират, че считаната за плевел тученица перфектно се справя с това.

Таратор и млечна салата „Снежанка" с тученица

С тученица можете да пригответе традиционния за нашата кухня таратор, както и млечна салата „Снежанка". Нетипичният начин на приготвяне гарантира, че ще се насладите на всичките лечебни ползи на растението.

За да приготвите млечна салата с тученица, само трябва да смесите няколко стръка от нея с 200 грама цедено кисело мляко, две пресни краставички, зехтин и, разбира се, копър и чесън.

Таратора можете да приготвите по класическия начин, като прибавите тученица. Може той да бъде без добавена вода, а можете и да заместите напълно краставицата с билката.

Тученицата помага и за отслабване

Тученицата е сред храните, които помагат изключително много за отслабване. Благодарение на съставките в нея, че тя е незаменим помощник в битката на човешкия организъм с излишните килограми.

Прочетете още:

Защо репичките са полезни за здравето ни

7 полезни свойства на лавандулата

5 храни, така полезни, колкото и семките им

14 храни, с които ще ходите по-лесно до тоалетната

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти