Кога е най-лесно за жените да спрат цигарите

Кога е най-лесно за жените да спрат цигарите
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Спирането на цигарите не е трудно.

Стига да го приемеш по правилния начин – като забавно приключение по пътя към по-добро здраве, хубава кожа, спестени пари и свобода от една вгорчаваща и скъсяваща живота ни зависимост.

Ако не ви се струва достатъчно, даваме ви още един жокер, открит наскоро от канадски учени.

Те са установили, че спирането на цигарите за жените би било много по-лесно преди периода на овулация, когато хормоните са в относителен покой.

Според ръководителката на изследването Адриана Мендрек, естрогена е сред основните причини, поради които жените отказват цигарите по-трудно от мъжете.

Повечето причини поради които отказването на цигарите е трудно, са чисто психологически.

Цигарите често компенсират други липси – на внимание, на любов, на интересно занимание.

Пушенето много от нас свързват с определени моменти от деня, в които „няма как да не запаля“ - например с кафето или след хранене.

Истината е, че да не си запалиш цигара е изключително лесно нещо.

Стига да си дадеш реална сметка, че не зависиш по никакъв начин от някакви си там нарязани листа, натъпкани в хартиена тръбичка, чиито дим вдишваш.

И още трикове за отказване на цигарите, от личен опит:

Пушете незапалена цигара. Самият акт на дърпането от филтъра е достатъчен, за да излъже мозъка, че ето, вие си пушите. Без отровния никотин и катран.

Ако ви се допуши, разходете се и пийте вода. Често искаме да пушим защото сме изморени. Вземете си пет минути почивка от това, което правите, но без цигарата. Тя не ви е нужна, за да си починете.

Не придавайте на цигарите свръхестествена сила. „Цигарите ми помагат да мисля“, „успокояват ме“, „кафето ми е по-вкуснo с тях“, „успокояват ме“...

Нищо от това не е така. Вие сте тези, които сте определили, че цигарите ще ви действат по този начин. Първоначално ви беше горчиво и ви се гадеше от цигарите, спомняте ли си?

Просто си припомнете първото и истинско впечатление от цигарите – на горчива отрова, махнете с ръка и продължете живота си без цигари. Лесно е, опитайте!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти