Неустоими изкушения за великденските празници

Платена публикация

Неустоими изкушения за великденските празници
Снимка: METRO

Малко преди началото на Великденските празници и предстоящия Гергьовден, заедно с идването на пролетта настъпва времето да се потопим не само в тържеството на цветовете, но и в кулинарните изкушения, свързани с предстоящите празници.

Наши приятели – кулинарни блогъри, споделиха своите рецепти за Великден и Герговден.

Козунаците и въобще всякакви сладки неща са стихията на Таня Донева, автор на „Вкусното ми хоби със страст и любов“, но тя обича да импровизира и в областта на соленото. „Солена торта с пушена сьомга и варени яйца“ е моето предложение, как да оползотворите част от останалите яйца по Великден.“, казва Таня.

„А след като приготвите веднъж тази вкусотия, ще повтаряте многократно сигурна съм, защото се приготвя лесно и е чудесно предястие и мезе, за лятната мастика или бира .“ Разбира се, Таня не изневерява на сладкото и вече е представила своите „Козунаци с кокосова сметана“, с които да посрещнете по-сладко предстоящия Великден.

Най-лесно ще намерите яйцата във верига магазини МЕТРО, наред с различни видове козунаци и други сладки изкушения на добри цени.

В края на май предстои второто издание на Наградите за кулинарни блогъри, организирани съвместно от популярния сайт „Блоговодител“ и МЕТРО. Илиян Димитров, създател на „Блоговодител“, предлага своето „Бавно печено агнешко бутче“, подготвено според изпитана балванска традиция за приготвяне на ярешко в пещ, но с агнешко и в домашни условия. Илиан споделя начина на приготовление в личния си блог „Кулинарни страсти и (по)падения“. „Един от основните недостатъци на журирането в кулинарни конкурси е, че нямаш право на участие и съответно шанс да спечелиш награда....“, шегува се Илиян. „Е, това агнешко бутче определено заслужава награда - феноменално е!“

От 27 април до 1 май МЕТРО може да ви помогне да приемете предизвикателството на Илиян, като се възползвате от офертата за охладено агнешко месо, за да приготвите агнешкото у дома. Тук може да намерите и специална рецепта за агнешки бут в билкова коричка.

„Казват, че е трудна рецепта и само най-големите майсторки могат да докарат съвършените конци на козунака.“, споделя Дарин Стойков, автор на Fkusno. „Поверията твърдят, че имало някаква магия докато ги правиш. Като по-малък бях част от тази магия, спомням си печката на дърва на село и три жени (баба, мама, леля) които се потят над тестото докато пробват поредната изпитана рецепта. В голяма къща като нашата мерките бяха много относително понятие и рецептата за козунак започваше с „15 яйца“.

Бил съм и по-директна част от същата тая магия, надвесен над огромната доза, която трябваше да меся в … розово детско корито поради липса на друго подходящо.“ Рецептата за неговия козунак, можете да намерите във Fkusno. През месец май Дарин ще коментира „на живо“ в социалните медии от Будапеща европейския кръг на Bocuse d’Or, наградата известна като „кулинарните оскари“, на които МЕТРО е световен спонсор.

Там тематично ще се готви с есетра и еленово месо, но сега нека се настроим на вълна „пролетни празници“ и останем при писаните яйца, пролетните салати и агнешкото месо smiley

Вижте актуалните великденски оферти на МЕТРО тук и се вдъхновете за кулинарни шедьоври ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти