Качествена фотозащита за мазна и акнеична кожа

Платена публикация

Качествена фотозащита за мазна и акнеична кожа
Снимка: Eucerin

Както знаем, слънцето в подходяща доза може да подобри настроението, да осигури витамин D, да подобри кръвообращението и продуктивността. Но прекомерното излагане на слънце крие рискове. Причинените от слънцето увреждания на кожата включват преждевременно стареене, хиперпигментация и дори рак на кожата.

Мазната, склонна към акне кожа, най-често срещаното състояние на кожата по целия свят, е особено податлива на слънчеви увреждания. Един от основните проблеми при мазната кожа е хиперкератозата – прекомерно натрупване на мъртви клетки на повърхността на кожата. Това води до запушване на порите и създава условия за формиране на акне.

При излагане на слънце повърхностният слой на кожата допълнително се удебелява. Затова и при първите пролетни дни с по-интензивно слънце, акнето обикновено започва да се влошава.

Понякога слънцезащитните продукти, ако не са съобразени със състоянието на кожата, могат да доведат до запушване на порите и допълнително да създадат условия за формиране на акне.

Затова е изключително важно кожата да се предпазва с продукти, които не само осигуряват надеждна защита, но са съобразени и със специфичните потребности на кожата.

Eucerin разработи слънцезащитен крем-гел с фактор 50+, Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch SPF 50+, който е предназначен специално за мазна и акнеична кожа и отговаря на специфичните ѝ потребности.

Приятно, леко усещане и матирана кожа на слънцето – за това мечтаят хората с мазна и склонна към акне кожа.

Повечето от тях знаят, че се нуждаят от слънцезащита, но се притесняват, че слънцезащитните продукти ще влошат състоянието им и ще оставят кожата с неприятното усещане, че е допълнително омазнена и лепкава.

„Мазната, склонна към акне кожа се нуждае от постоянна грижа, която регулира производството на себум и се понася добре от кожата,“ казва Анет Бюргер от научно-изследователския отдел на Eucerin. “В най-добрия случай фотозащитата трябва да отговаря на същите изисквания.“

Учените от Eucerin използваха експертните си познания в областта на фотозащитата и грижата за кожата, за да разработят слънцезащитен продукт специално за нуждите на мазната и акнеична кожа. Резултатът е ултра леката гел-крем текстура на Eucerin® Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch Face SPF 30 и 50+. Двата продукта съдържат ефикасни UV филтри, биологична клетъчна защита и технология за контрол на омазняването. Тя е уникална комбинация от три абсорбиращи себума пигмента и Л-карнитин, който намалява производството му*.

Формулите осигуряват моментално и дълготрайно матиране на кожата. Продуктите са преминали редица клинични и дерматологични проучвания, в които е доказана тяхната ефикасност.

* As shown in-vitro; Peirano et al. Topically applied L-carnitine effectively reduced sebum secretion in human skin. Journal of Cosmetic Dermatology, 2012, 11, 30-36.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти