6 грешки при приготвянето на смути

Платена публикация

6 грешки при приготвянето на смути
Снимка: netinfo

Правенето на смути с Нутрибулет е толкова лесно, какво тогава може да се обърка? Изготвихме кратък списък със съвети, които ще ти помогнат да не допускаш грешки при правенето на смути, за да можеш да извлечеш максимално удоволствие от вкусната напитка! Следващият път, когато си правиш Нутрибомба, имай в предвид тези правила, за да вземеш най-доброто от питието си.

1. Не използваш достатъчно зелено листни зеленчуци

Те са суперзвездите на полезното хранене, но освен това са богати на фибри и помагат при повишени нива на кръвната захар. Зелено листните зеленчуци и зелените зеленчуци са богати на хранителни вещества като витамин К, витамин С, витамин А, фолиева киселина, фибри, калций, желязо, магнезий, хлорофил, калий и антиоксиданти.

2. Препълването на чашата

Колкото и да ти се иска да включиш всеки здравословен продукт в ежедневната си Нутрибомба, не прекалявай. На първо място, вкусът няма да се получи перфектен, ако добавиш всички налични продукти, които имаш в хладилника.

3. Прекалено много плодове

Не възприемай Нутрибомбата като плодово смути! Към плодовете добавяй също и зеленчуци. Това е важно, защото в плодовете има високо съдържание на захар, а тя от своя страна, в каквато и да е форма, с течение на времето допринася за пълнеенето. Плодовете са богати на фибри, антиоксиданти и други фитохимикали, които са изключително полезни за човешкото тяло. Но за съжаление само плодове и плодов сок повишават рязко кръвната захар, а след това се получава рязък спад на енергията. Ако не изгаряш тези глюкозни молекули, те могат да се превърнат в мазнина.

4. Да пиеш прекалено бързо или прекалено бавно

Някои от нас обичат бавно да се наслаждават на вкуса, докато други просто не могат да поставят долу чашата. Независимо към коя категория принадлежиш, Нутрибомбата е по-добре да се изпие прясна и на бавни глътки. Ако не можеш да изпиеш своята здравословна напитка наведнъж, е добра идея да я покриеш с капака за съхранение. Причината е, че съставките и полезните вещества в твоето смути бавно се окисляват и стават по-малко полезни, ако са изложени на топлина, светлина или въздух за дълго. От друга страна, ако я изпиеш на бързи глътки е по-вероятно да се подуеш и да получиш киселини, или дори гадене. Когато пиеш по-бавно, това помага на тялото ти ефективно да смила онова, което поема, вместо да го наводниш с материал и да го накараш да работи извънредно.

5. Недостатъчно студена

Разбира се, това е лично предпочитание, но за повечето хора Нутрибомбата е много по-вкусна студена, отколкото топла. Използвай продуктите директно извадени от хладилника, а през лятото можеш да добавиш и замразени плодове или няколко кубчета лед.

6. Страхуваш се да се отклониш от рецептата

Възможностите са безкрайни! Излез от зоната на комфорта си и бъди креативен. Когато си направиш свои рецепти, сподели ги с нас на Фейсбук страницата ни Delimano Bulgaria . Ако намериш своя любима рецепта, невинаги се придържай точно към нея. Тялото ти ще се обогати от най-разнообразни зеленчуци, миксове салати, плодове и буустове.

Поздравления! Ти вече си експерт по приготвяне на Нутрибомбите!

Възползвай се и от нашето промоционално предложение! Вземи Нутрибулет Силвър с 20лв отстъпка само до 11.09.2016г.! Използвай Нутрибулет и извлечи всички полезни вещества от храната си и захрани с тях тялото!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти