Топ тенденциите при есенните обувки 2014

Топ тенденциите при есенните обувки 2014
Снимка: H&M, Chanel, 5th Avenue от Deichmann, Alberta Ferretti

Биляна Божилова

След като изберем най-модерните дрехи за сезона, веднага трябва да помислим и за най-важния аксесоар - обувките. Дори често покупката на нови сезонни обувки изпреварва попълненията в гардероба.

Ненаситната женска страст към обувките при някои дами излиза извън контрол и те не пропускат актуална тенденция. Тази есен положителното е, че дори да се въздържите от покупка на нов чифт, почти няма възможност да сте демоде. Просто защото разнообразието от модели е огромно, а много от тенденциите повтарят миналогодишните.

Обувките на платформа или с клиновиден ток продължават да са модерни за не помня кой пореден сезон. Класическите обувки с дебел ток също запазват предни позиции. Ботите с връзки са по-актуални отвсякога. За почитателките на по-екстравагантните модели вариантите са три - обувки с цветен принт или с блестящи камъни и ефектни маратонки.

При цветовете се наблюдава нов бум на черното и голяма доминация на пастелните тонове.

• С цветен принт
• На платформа
• Ефектни маратонки
• Новото черно
• С дебел ток
• Пастелни цветове
• Боти с връзки
• С блестящи камъни

С цветен принт

Обувки с настроение и много цвят. С животински принт, флорални или геометрични мотиви, апогей на веселите обувки.

На платформа

Моделът, който ме принуждава да ползвам оксиморона "традиционна тенденция". Вече няколко поредни модни сезона сме на платформа или с клиновиден ток, само времето ще покаже още колко ще сме отдадени на тренда.

Ефектни маратонки

Щом марка от ранга на Chanel обуе повечето модели от новата си колекция в ефектни маратонки, то това е новият "must have" за сезона. Толкова разнообразни маратонки не сте виждали със сигурност - с блестящи камъчета, дантела, плетива и всевъзможни цветни елементи.

Новото черно

Черно като черно, но в такова изобилие, че за пореден път да му се отдадеш изцяло. От официални обувки до маратонки, класическият цвят тържествува.

С дебел ток

С ретро акцент в модерен стил, обувките с дебел ток са предпочитани от всички почитателки на удобството и комфорта. Освен това, отиват почти на всичко.

Пастелни цветове

Нежната романтика при дрехите се пренася и върху аксесоарите. Обувките в пастелни цветове – бежово, пепел от рози, бледо синьо и т.н., заслужават своето място в шкафа за обувки.

Боти с връзки

Тип "кубинки" или с по-елегантни извивки, ботите с връзки също се включват сред топ тенденциите за сезона. Ако са черни, ще удвоите тренда.

С блестящи камъни

Последни, но не и по актуалност. Обувките с блестящи камъни са истинско бижу сред аксесоарите. Най-голямата ми страст за есента, признавам.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти