Мокасините – от фермите до офисите

Мокасините – от фермите до офисите
Снимка: Thinkstock

През последните години в световен моден мащаб, наблюдаваме един плавен завой от високите неудобни токове и платформи към практичните равни подметки.

Така, съвсем логично, по дефилетата и подиума се прокрадват нови и позабравени модели обувки, които стигат и до масовия потребител.

Такъв е случаят с един дизайн обувки с дълга история, които въпреки първоначалното си предназначение, са съумели да оцелеят през модния водовъртеж на времето и да се адаптират към различните епохи.

Да, познахте – говорим си за мокасините!

Забавно или не, първите исторически сведения за мокасините в Европа датират от далечната 1930 година. Известно е, че по това време този модел обувки са били широко разпространени сред норвежките фермери, поради тяхната удобна и нехлъзгава подметка.

Тъй като, в онези години мокасините изглеждали по-скоро като цървули, отколкото по онзи начин, по който ги познаваме днес, норвежците започнали да ги произвеждат в по-масови количества и да ги изнасят към други европейски страни.

Американците, които посещавали Европа, също били очаровани от комфортната обувка и малко по малко я популяризирали и на територията на Щатите.

Най-голяма "вина" за всеобхватната известност на мокасините обаче, има един господин на име Г. Х. Бас. Той направил няколко съвсем малки промени по дизайна на обувката и я превърнал в един моден аксесоар с дългосрочно бъдеще.

Мокасините са уникални, защото са извървели пътя от фермите до офисите. Предпочитани са и от мъже, и от жени, за официални и за по-небрежни поводи, поради тяхната унисекс форма. Класическият тип се изработва от кожа, но можете да намерите мокасини от всякакви материи, във всякакви цветове и разновидности.

Днес множество утвърдени модни лейбъли като "Гучи", "Валентино", "Фенди" и "Прада" залагат на мокасините в своите предложения в ревютата и ги съчетават с широка гама от колоритно облекло.

Ако през настоящия моден сезон вие също ще се доверите на мокасините, не забравяйте,  че няма нищо по-приятно и полезно от това стъпалата на краката ви да усещат комфорт и удобство. Тези обувки със сигурност сами ще ви накарат да крачите гордо към правилния път до постигането на гореизброените фактори.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти