Когато Swarovski и Chanel срещнаха Пенелопе

Пенелопе Круз
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Тази година носи нови модни вълнения за Пенелопе Круз, носещи името на две марки.

През юли в Париж актрисата представи собствена колекция съвместно със Swarovski, която се състои от 14 бижута по дизайн на носителката на „Оскар“.

Пенелопе Круз и една от петте изпълнителни директори на компанията – Надя Сваровски, решават да си партнират по време на обяд в любимия мадридски ресторант на испанката Filandon след като Сваровски прави първата крачка.

„Разговаряхме за неща, които нямат нищо общо с бижута. Приказвахме за живота и още от самото начало усетихме много силна връзка.“

Срещите на красиви места продължават с Apicius – ресторант, разположен на във вила от XIX в. северно от булевард Шанз-Елизе, където в понеделник дамите показаха бижутата на Круз. За тях актрисата казва:

„Надя ми даде свободата да създавам само неща, които наистина харесвам. Така че не ми се налага да лъжа в интервюта. Много се вълнувам за всяко едно от бижутата.“

Пенелопе Круз
Снимка: Getty

Видяхме Круз с няколко модела от колекцията по време на Фестивала в Кан тази година, сред които комплекти с рубини, сапфири и диаманти с обков от 18-каратово злато. Колекцията е напълно устойчива, като единственият камък, който не е обработен в лаборатория, е белият топаз.

Идеята за устойчиви бижута е основният елемент, който привлича Круз за проекта:

„Когато Надя ми разказа как вършат работата си, бях много вдъхновена. Грижа ме е за това да не вредим на планетата с действията си, дрехите, които носим, и това, което консумираме.“

Пенелопе Круз
Снимка: Getty

Любимото ѝ бижу от колекцията е пръстен, съставен от три рубина във формата на круша, обградени от диаманти. Той е посветен на друг пръстен, който актрисата получава от баба си.

„Мотивите ми са сантиментални, защото не съм експерт, а почитател, което също смятам за важно. Когато бях малка, разглеждах списанията във фризьорския салон на майка ми и рисувах отгоре, така че да нещата да бъдат както на мен ми изглежда по-добре. Започнах да правя това на 7 г. и красивият дизайн е нещо, което винаги съм ценила.“

Бижутата от колекцията на Круз трябва да влязат в продажба през септември, а междувременно Swarovski планира версия на колекцията на по-достъпни цени, която също е подчинена на идеята за бижута, създадени в лаборатория. Пенелопе е твърдо „за“:

„Искам хората да могат да си позволят повече от нещата, които създавам.“

Пенелопе Круз
Снимка: Getty

Но модните приключения на Круз не спират дотук. В началото на юли тя посети и ревюто на Chanel по случай колекцията висша мода за есен/зима 2018-19, на което актрисата за първи път се показа в новата си роля на посланик на марката.

Пенелопе Круз ще бъде начело на нова кампания, заснета от творческия директор на Chanel Карл Лагерфелд. Пред сайта WWD актрисата споделя:

„Това е култова марка, а Карл е гений – от малка възхищавам се на всичко, което той създава, така че е огромно удоволствие да работя с него. Той е като краля на модата и заснехме много. Много интересна фотосесия, а да бъдеш пред неговата камера е приключение.“

Пенелопе Круз
Снимка: Getty

На събитието Пенелопе се появи като истинска парижанка в рокля от туид в розово и бяло, комбинирана с бяла барета, малка розова чанта Chanel и обувки в нюд нюанс. Актрисата стоеше на първи ред по време на ревюто, където се срещна с Лили Роуз Деп, Лиу Вен, Трейси Елис Рос и още колеги от индустрията.

Круз неведнъж е носила рокли Chanel на червения килим, а като посланик на марката тя се присъединява към компанията на Кристен Стюарт, Джулиан Муур, Кийра Найли, а отскоро и Марго Роби, която дебютира с кампания миналия месец.

Пенелопе продължава с пълен напред не само в модните редици, но и на екран. Тази година я видяхме в кожата на Донатела Версаче в сериала „Американска криминална история: Убийството на Версаче“ и като Вирхиния Вайехо – колумбийска журналистка и любовница на Пабло Ескобар, в „Да обичаш Пабло“.

Пенелопе Круз
Снимка: Getty

Предстои да я гледаме отново в партньорство с Хавиер Бардеми във „Всички знаят“ на Асгар Фархади. За предпочитане - в кино салона и с Swarovski или Chanel по нас.

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти