Тайната на дългия маникюр

Тайната на дългия маникюр
Снимка: Thinkstock

Няма по-досадно от това ноктите да се чупят, разслояват, да са меки и слаби и да не могат да пораснат в хубав по-дълъг маникюр.

Заздравителите са ценен съюзник срещу чупливите нокти. Освен тези, които можем да си купим от пазара обаче, има и натурални подхранващи съставки.

Втриването на натурални масла в основата на ноктите например, е важна процедура, която хидратира, подхранва и заздравява ноктите. 

Най-подходящи за тази цел са сусамовото олио, зехтин, рициново, оризово и бадемово масло. Затоплете (проверете да не е горещо) избраното от вас масло в купичка и потопете ноктите си в него.

Останете така няколко минути, като извадите ръцете си, масажирайте областта около ноктите. За още по-добре резултати, можете да добавите към маслото няколко капки витамин А, Д или Е.

Мажете ноктите си с мед! Тази процедура допълнително ще подхрани нокътя и в същото време ще подейства добре, ако имате възпаления около нокътната плоча и досадни кожички. Медът има и силно антибактериално действие.

Още един натурален продукт, лесно достъпен и много полезен, който ще подобри състоянието на ноктите ви – ще ги заздрави и ще ги направи по-твърди, е лимонът.

Това, което трябва да правите е да обтривате пръстите си с резенче лимон. Не го правете ако имате възпалени кожички или нацепвания по пръстите.

Ако ноктите ви са прекалено слаби, то вземете си купешки заздравител.
Неговата роля е да възстанови белтъчната молекула в роговия слой на нокътя.

По този начин увредените нокти се заздравяват и краищата им са по-защитети от нацепване и разрушаване. Обикновено тези продукти са специално разработени за меки и чупливи нокти.

Има такива, които придават матов цвят, както и по-гланцови, с които ноктите ще "блеснат".

Заздравителите стимулират разстежа на нокътя, активират обновяването на белтъчните молекули, подобряват плътността на роговия на нокътната плочка, изглаждат неравностите, запазват еластичността на нокътя.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти