Пътеводител на слънчевия стопаджия

За да бъдат спокойни и приятни летните дни, се доверете на многообразието от слънцезащитни формули
Снимка: Biotherm

Кристина Гочева

Това лято - и в багажа за морския бряг, и в козметичната чантичка на топлия сезон в градска среда, се настаняват формули от ново слънцезащитно поколение, разработени, за да предложат ефективна протекция и грижа, дори за най-чувствителната кожа.

В пътеводителя на слънчевия стопаджия за лятото на 2014 ще откриете:

Градски типажи

Отговорността към кожата изисква целогодишно слънцезащитно внимание, което леката формула на Chanel UV Essential (SPF 20, 30 или 50) безкомпромисно осигурява на лицето в борбата срещу вредните UVA и UVB лъчи, свободните радикали, фотостареенето, хиперпигментацията и градското замърсяване.

Clinique предлага всекидневен лек защитен крем за лице City Block Sheer SPF 25, който предпазва от негативното влияние на градската среда, цигарен дим, смог, ултравиолетова UVA / UVB светлина и други неблагоприятни външни фактори, между които висока температура и влажност на въздуха. Продуктът абсорбира потта и влагата от повърхността на кожата, може да се използва като основа за грим.

Цвят и защита

В допълнение към силната UV защита, новаторската формула в слънцезащитния фон дьо тен на Shiseido - с екстракти от саксифрага, корени на акация и листа на розова ябълка, предпазва от формирането на бръчки и пигментни петна, като същевременно защитава клетките от увреждане. Специални пудри – защитни и цветни агенти, които са разработени чрез ексклузивни за Shiseido технологии, разсейват светлината и създават ефирен воал, който покрива оптимално кожата.

Кадифената текстура на слънцезащитата за лице Vichy Capital Soleil BB SPF 50+ има овлажняващ и тониращ ефект, предназначен за нормална до суха кожа. С изключително висока UVA и UVB защита, BB формулата предпазва надеждно от слънчеви изгаряния, не позволява появата на тъмни петна и преждевременно стареене.​

Формули "Сухо масло"

В редиците на сухите масла блестят няколко отличници:

За летните нужди на красивата кожа и коса, Clarins събира 30 годишен слънцезащитен опит в напълно нов продукт - сухо масло за коса и тяло с висок фактор (UVA/UVB 30). Ценни растителни съставки и органично масло от индонезийското дърво nyamplung, богато на омега 6 и 9 мастни киселини, подхранват и разкрасяват кожата и косата като оставят след себе си пленяващ екзотичен аромат.

Новото предложение на Avene Huile Solarie SPF 30 комбинира антииративните свойства на термалната вода с висока фотозащита за чувствителна кожа и ексклузивна филтърна система. Благодарение на наличието на претокоферил, мощен антиоксидант, кожата е предпазена от оксидативния стрес. Формулата на слънцезащитното олио е фотостабилна, водоустойчива, без алкохол, силикони, не съдържа филтри – цинамати, и оставя върху тялото усещане за подхранване с нежно сатенено докосване.

Подхранващото олио Anthelios SPF 30 на La Roche-Posay е перфектен продукт за поддържане на тена след първоначална употреба на много висока защита (SPF50+), и съчетава надеждна защита с интензивно подхранване и лек пристрастяващ летен аромат.

Формулата на Uriage BARIÉSUN Dry oil SPF50+ Uriage е разработена за нуждите на най-чувствителната към слънцето кожа, а многофункционалната му природа позволява да го използвате и върху косата, за да я предпазите от изсушаване. Сухото масло е водоустойчиво, съдържа витамини C и Е, няма парабени и алкохол и не оставя мазни следи при употреба.

Формули "Свеж спрей"

Brume Solaire Dry Touch на Biotherm ще ви накара да забравите за неприятните мазни и лепнещи текстури. Този ултра лек и прозрачен спрей осигурява моментална свежа защита и хидратация, благодарение на своята формула с бързосъхнещи минерални частици от силиций и витамин Е. В резултат кожата е моментално суха, немазна и гладка на допир.

Прозрачният слънцезащитен спрей от NIVEA Sun Protect & Refresh Invisible събира в едно ефективна UVA/UVB защита с естествено охлаждащ ефект. Нанася се лесно и попива бързо, като оставя кожата  защитена, освежена и копринено нежна.

Спреят за лице и тяло Photoderm BRONZ SPF 30 на лабаротории Bioderma стимулира, засилва и трайно удължава естествения тен на чувствителната кожа. Ултра леката хипоалергенна текстура на водоустойчивата формула с приятен аромат не оставя мазен слой и бели следи, а от състава ѝ са извадени парабените.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти