Един продукт с редица приложения

Един продукт с редица приложения
Снимка: Thinkstock

Вазелинът – съвсем обикновеният такъв, без излишни ароматизатори и оцветители, който можете да си купите от всяка аптека, може да бъде изключително полезен.

От Bellasugar разкриват няколко нови направления, по които можете да ползвате успешно вазелина.

Като начало той е супер средство за премахване на изкуствени мигли.

Нали знаете онзи момент, когато се притеснявате да не ви паднат миглите и щедро слагате лепило, а след това се притеснявате да не си отлепите собствените мигли при свалянето на изкуствените.

Е, с помощта на вазелин можете лесно да се справите в тази ситуация. С клечка за уши намажете клепача в основата, където са залепени миглите, обилно с вазелин. Изчакайте няколко минути и лесно ще свалите само изкуствените клепки.

Поставен върху естествените миглите пък, той ще ги направи по-лъскави и изразителни без помощта на спирала, освен това действа подхранващо.

Ако не носите често обеци и решите да си сложите такива, дупките на ушите ви могат да направят проблем. Сложете малко вазелин на мекичкото на ухото и обеците по-лесно ще влязат.

Неукротимите косъмчета на веждите могат лесно да застанат във формата, в която желаете, ако при пригладите със съвсем малко вазелин. Същото важи и за приглаждане на косата, ако сте я вдигнали в конска опашка, например, и нямате лак или друг стилизант под ръка.

В тази насока можете да мажете и петичките си вечер преди лягане с вазелин за по-дълбоко подхранване.

Ако страдате от алергия или хрема и често се налага да забърсвате носа си, то мажете го след това с вазелин. Така ще избегнете зачервяването и обелването на кожата.

Можете да намажете обилно кожата около косата с вазелин преди да се боядисвате у дома. Така ще се предпазите от излишно оцветяване на кожата.

Като цяло щедрия слой от това козметично средство върху епидермиса може да предпази от редица неща. Например, ако имате татуировка или раничка и не искате да се замърсява или да попада вода нея, то сложете по-дебел пласт вазелин отгоре.

Смесен със захар или утайка от кафе, вазелинът се превръща в чудесен скраб за тяло.

След всичко това може би ще се замислите дали да не държите сред козметиката си и един съвсем обикновен вазелин за всеки случай wink

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти