Септемврийска плажна мода

Септемврийска плажна мода
Снимка: netinfo

Мария Николова

Някои хора твърдят, че след 20-тия ден от месец август лятото вече не е същото като преди. Усещало се плавното настъпване на есента, на прокрадващата се хладина рано сутрин и късно вечер...

Е, да, но ние в никакъв случай не бихме могли да твърдим, че лятото вече си е отишло.

Дори напротив - септемврийските топли дни, които ще дойдат след броени часове, носят едно много по-романтично, различно и меланхолично чувство за лято. Усещането за жега е изчезнало, но знойното слънце продължава да гали нежно кожата ни, нашепвайки, че това са последните му за годината мигове на топлота и ние трябва обезателно да се възползваме от тях.

И именно в това се крие очарованието на почивката през септември - тя е най-отпускащата и приятната, защото тогава можеш да се насладиш истински на лежерността на сезона, без оживлението на хората, без излишната морска помпозност, само вие, морето и мислите ви.

Тъй като ние много обичаме и уважаваме ходенето на плаж през септември, ви предлагаме да научите какви са акцентите при плажната мода през този месец.

Емоциите на циганското лято са нежни, феерични, такова трябва да бъде и облеклото ни през тези дни от лятната ни почивка. Бански и само бански - оставете тази класика за друг път.

Морето в прехода от лято към есен благоприятства носенето на дантела по плажа - ако е бяла и имаме тен от предишно ходене на море или посещение на басейн, дантелата и нейните орнаменти ще стоят толкова красиво и сексапилно на кожата.

Друг акцент, безкрайно любим за море в края на лятото, са ресните - ресни по банския, по плажните рокли, по бижутата, по шаловете, по дрехите и аксесоарите, с които допълваме визията си, отивайки на плаж. 

Мрежестите жилетки, рокли, поли и панталони също са подходящи за плажното ни приключение през първия месец от годината, след лятото, съдържащ буквичката "р".

Големият шал парео, който дава възможност да го увивате по всевъзможни начини, включително като пола или рокля, и да се чувствате свободно и комфортно на морето, също влиза в списъка със септемврийска плажна мода.

Белите дрехи - памучни, нежни, фини, разкриващи нежността на жената, която е облечена с тях. През по-хладните вечери край плажа заложете на бели блузи с дълъг ръкав, които хем ще ви пазят от крайморския бриз, хем ще бъдете като една лятна богиня, уловила стихията на топлината.

Фееричните рокли са подходящи за целия летен сезон - през септември обаче можете да заложите на такива в по-пастелни цветове, без прекалени шарки - по-изчистени откъм визия и дизайн.

Бижутата, дори и по-масивни, дори и повече от едно, са напълно разрешени, даже препоръчителни. Окичени като принцеси от Ориента - тази модна тенденция стои изключително зашеметяващо над банския.

А за разкош можете да добавите и още един вид бижута и аксесоари - за стъпала. Краката никога не са изглеждали толкова грациозно, колкото с един такъв оригинален накит.

И разбира се, никога не забравяйте слънцезащитната козметикаДори вече да имате тен, дори и слънцето да не е толкова силно, на морето винаги трябва да предпазваме кожата си от вредните му лъчи.

Дали в България, дали в Гърция или Турция, или на друго екзотично кътче от света, морето, в прехода между лято и есен, често носи настроение на носталгия и меланхолия. Но не са ли именно те двете чувства, които отключват любовта, благодарността и хармонията в сърцата ни?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти