Unhate my heart*

Ива Екимова
Снимка: Нова ТВ

Ива Екимова

Ще го кажа по следния (ядосан) начин: изявите ми са много по-добри от изявите ти.

Сега следва една история, която започна след оffline.

Те са млади. Те са историци и един ден ми се обадиха, защото търсеха подкрепа за пътуванията си из страната. Целта им беше да стигнат до много ученици. 

Грешка - не много, а до всички ученици в България.

Твърдо съм уверена, че само тези, които познават историята, могат да бъдат добри лидери на бъдещето.

Великолепните млади хора намериха своя благодетел.

Вдигнатият цезаров палец е най-малкото, което бих могла да направя.

Споделянето на техните тези е просто задължително, защото хората, които намират поводите за това да се гордеем, че сме българи, са толкова малко, че трябва да ги пазим като крехкото семе, от което започва битката на кокичето за микрона слънчев лъч. В противен случай, и Диоген няма да е в състояние да ни помогне. С леко отклонение, това, което искам да кажа е, че когато 5-а историци решат да вдъхновяват, обичат и обогатяват, всичко, което трябва да направим, е да ги насърчаваме и да им помагаме.

Когато всичко това се материализира в действия и резултати, някак е нелепо да се появи самозванко, който да твърди, че вдъхновителите, "видиш ли", не били прави. Защо, как, какво - няма значение. Важното е хейтът да е упражнен по предназначение.

"Лудите, лудите – те да са живи!" Тези не са луди, те са заредени с вяра, енергия и оптимизъм, защото са умни, образовани и прекрасни.

Тук, обаче, хейтът рулз** и никой от следователите му не се замисля. Като споменахме следователи, се сетих за следващите. Тези, които следват в смисъла на социалните мрежи. Един вид имаш две възможности - да си приятел или да следваш. Когато не си приятел - следваш и това вече е предпоставка за хейт. За което - плийз, ънхейт. Не заради мен. Заради другите, за които ние сме просто пътека, комуникационен канал, път, трасе, все едно какво. Нещо, за което сме задължени. Защото така е редно.

Злободневието винаги ще е тема номер едно – политика, роми, меринджей, изяден от анаконда – списъкът е безкраен.

Краен е само вдъхновяващият ред на неуморните млади хора, които няма да спрат да заразяват с добрите примери от славното минало или от неясното бъдеще. 

За съжаление техният антипод е никому неизвестният хейтър, който в тясното пространство на микросоциалния си профил се смята за голямата работа. 

От мен - Честита Нова година!

* "Unhate my heart" - вдъхновено от песента на Тони Бракстън "Unbreak my heart" - бел. ред.
** "хейт рулз" - разг. от англ. "hate rules" (правила на омразата) - бел. ред.

Пишете на Ива Екимова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти