Тя

Ива Екимова
Снимка: Личен архив

Ива Екимова

Сутрин като всяка друга. Тя – гримирана и в същото време естествена, някак прозрачна, сякаш сбъркала сезона. С елегантни бижута, които я правят да изглежда блестяща. Като звезда, която току-що се е събудила - красива, като в предишната филмова сцена.

Днес в грима ѝ има полъх небрежност - защитен свидетел на снощния скандал. Скъсаният ръкав издава дълга и отчайваща нощ. Пръстите му бяха оставили сивкав отпечатък върху рамото ѝ. Ударите туптяха със силата на наказание от Ада. Синините горяха върху кожата ѝ. Слънчевите лъчи ѝ припомниха случилото се предната вечер.

Минутите се превръщаха в оловни пространства, задухът кънтеше в празното ѝ сърце. Всяко стоварване на тежката му ръка поставяше нов въпрос – какво ще стане с нея? С дъщеря им? Дано родителите им не разберат. Колегите ще разпитват, съседите ще критикуват. Заслужи ли си го? С кого да сподели? Толкова е срамно, тъжно, горестно и болно.

Мисълта, че това не е най-страшното, изхвърча с писък през душата ѝ. Всички са живи и здрави. Няколко цицини по главата и синини по тялото не са краят на света. Тя ще се справи, ще преглътне, после ще мисли отново. Навярно ще забрави и пак ще бъде щастлива съпруга. Докогато им е писано. Колкото - толкова. До следващия шамар, или до по-следващия, а може би до последния...

От утре отново ще бъде уверената, усмихната и успешна жена. Убедена, че чудесата са възможни, стига истински да вярваш в тях. Жената, която не иска той да влиза в нейните обувки.

Жената, която просто иска да бъде обичана и прегръщана. Никога удряна.

Честит Осми март!

Пишете на Ива Екимова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти