Мечтаното тяло за 10 дни

Ива Екимова
Снимка: Личен архив

Ива Екимова

Ден първи – започвам диета. Не, не ме разбирайте погрешно. Не се отказвам от храната изобщо. Всички ние, които цял живот сме на диета, знаем,  че спазването на режим не означава лишения. Тайната е в количеството, качеството на храната и комбинацията от двете.

Ден втори – не става. Трябва да махна едно от петте хранения на ден. Кантарът е заковал на двуцифрено число, което не ме удовлетворява. Развален е. Батерията му не работи. Проверка. Всичко му е наред. Проблемът е в мен.

Ден трети - имам рожден ден. Добре де. Ще си хапна. „Толька раз в году.” - нали така пее крокодилът Гена. Мога да изям един бонбон. И едно парче торта. И една чаша вино. И още едно парче...

Ден четвърти – лошо ми е. Мразя това, което направих вчера. Не се харесвам. Мързи ме, не ми се става. Дебела съм. Не може да продължава така. Календарът показва ден за лунна диета. Ще пия само вода. И чай. И една чаша вино.

Ден пети – енергия, слънце, събота. Фитнес. Леле! Да не са преместили Еверест в залата. Не мога. Отказвам се. Сауна. Обличам се. Не се харесвам. Не може така.

Ден шести – звъня на личното си фитнес вдъхновение. „Не се отказвай! Нужен ти е мотив и най-често той е вътре в теб – не в обкръжаващата те среда.” - казва ми тя. Права е.

Ден седми – закъснява ми. Не е възможно да съм бременна. Ще изчакам. Непорочното зачатие вече не е новина. Ще си хапна една лъжица течен шоколад... и още една... и още една.

Ден осми – дойде ми. Нямам оправдание. В „онези дни” също може да се спортува. Бързо ходене в парка, леки упражнения за разтягане, йога. Може би тъкмо онези дни ни дават възможност да опитаме нов вид спорт, който да ни забавлява и разнообразява.

Ден девети - вътрешният ми мотив не е приближаващото лято, новата колекция на любимата ми марка, перфектната форма на Джулия Робъртс, Биляна Йотовска, Хайди Клум. Вътрешният ми мотив съм аз самата и личното ми постижение в битката с натрупаните зимни килограми, провиснали в лицето, ръцете и ханша ми.

Ден десети – перфектното тяло е възможно за много по-малко от десет дни.  Перфектното тяло са малко усилия, положени ежедневно, най-често не повече от 30 минути, 100 коремни преси, няколко лесни йога упражнения, вкусна, но качествена храна, много плодове, комбинирани правилно и вода – колкото ти тяло поиска.    

Пишете на Ива Екимова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти