Кажете им истината в очите, нека не ви мислят за глупаци!

Калин Вельов
Снимка: Красена Цветкова

Калин Вельов

Чудя се понякога как може времето да е спряло за някои хора. Живеят си те във времето на соцноменклатурата и си мислят че могат да се държат, говорят и управляват като едно време...

Вярват, че старите методи на интриги, манипулация и евтини непроверени компромати все още работят. Да, в някои случаи може и да мине номерът, но все пак свободата на словото, комуникациите и информацията в днешно време работят против тях!

И ако множеството от послушници преди 30 години е мълчало, защото го е било страх, сега не е така! Имаме възможност да се изразим открито, понякога дори шумно, а в редки случаи, ако се наложи - грубо!

И да бъдем чути ни се получава много често. А също така получаваме подкрепа от съмишленици – нещо, което преди е било изключително рядко и поради което лидерите на малцината смелчаци задължително са осъмвали в лагери и карцери.

Та, аз съм учуден как в 2012-та имаме все още немалко оцелели апаратчици, които безогледно и нахално се осмеляват да пробват всякакъв вид манипулиране на общественото мнение, за да им се получат плоските схеми... и то защо?! За да спечелят още някой лев за черни дни! За да удължат периода, в който безапелационно диктуваха правилата!

Е да, ама ние казваме стига толкова! Вече се смениха няколко поколения, последните от които дори си нямат идея за вашето съществуване... Може би и заради това ви хващат по-трудно номерата. Но ние затова сме тук - да бдим!

Сигурен съм, че всеки един от вас, който чете тези редове, се сеща за поне един такъв "представител".  И сигурно по-често сте обръщали гръб или премълчавали безкрайните демагогии. Е, няма нужда повече да го правите!

Кажете им истината в очите, нека не ви мислят за глупаци. Българинът като че ли все още носи страха от комунизма или от турското робство, знам ли...

Във всеки случай, не е ясно още колко остава на света и на нашите деца. И ако не ни остава много, по-добре да променим това, от което не сме доволни сега! Живеем веднъж... или поне съзнателно в този живот е веднъж!

Пишете на Калин на edna@netinfocompany.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти