Как хората "се свалят"?

Рут Колева
Снимка: Личен архив

Рут Колева

Последните 6 години от живота ми минаха от връзка във връзка.

Не е имало момент, по-дълъг от месец, който съм прекарвала сама.

Не знам защо така се случи, и със сигурност не е било целенасочено, но както един приятел казва „Вие жените сте като маймуните, хващате се за друг клон, още преди да сте пуснали стария“.

Е, в моя случай по стечения на съдбата е вярно.

Реално последният път, когато имах свободни флиртове, беше когато бях на 19, и тогава нещата се случваха с доброто старо излизане по барове, клубове, градинки и прочее.

Аз винаги съм предпочитала дългата игра, това да търсиш с поглед даден човек в полумрачно заведение и да не знаеш дали е там? Дали ще се появи? Дали ще се появи сам? Това си е чиста доза адреналин, граничещ с екстремно преживяване...

Е, минали са шест години, за да не влизам в подробности, само ще кажа, че оттогава не знам как хората се свалят. Не знам как това се случва в днешно време (и се надявам, да не разбера, защото съм щастливо обвързана в момента), но не мога да отрека, че ловецът в мен се притесни.

Как се случват нещата сега? Аз вече не съм тинейджър, не излизам толкова често, а и почти не виждам в тъмното.

Преди няколко месеца си говорих с моята приятелка, Мая, която е по-голяма от мен и беше необвързана и търсеща.

По случайност, бях чела за Тиндър* в един сайт и решихме да го свалим на телефона ѝ, за да видим двете как работи.

Подбрахме ѝ най-добре изглеждащите снимки, написахме няколко реда с "умно", но "cool" представяне и започнахме да гледаме.

Първите 75 човека, които се появиха, бяха абсолютно несъвместими с нашия мироглед, но пък 76-ият се оказа симпатичен, с някоя друга снимка на сърф - пише, че харесва добра кухня и решихме да му дадем величественото "лайкване". За наша изненада (ама не голяма) и той беше харесал Мая, с което започнахме един супер неангажиращ чат, човекът предложи да излезем, даде си "Фейсбук" профила, но там, уви, снимките издадоха, че реално е прекалено нисък.  

След няколко подобни истории, най-накрая се появи младеж, с харизматичен вид, правилен български и сходни интереси.

На уговорената среща се е появил човек, видимо по-възрастен, с явно завишени очаквания и за външния вид на моята приятелка. Срещата се е оказала катастрофална, а той дори не си платил сметката.

В следващите седмици Мая даде последен шанс на Tиндър да ѝ помогне в откриване на подходящ за нея мъж. След множество тъпи реплики за свалки, сред които и директни предложения за секс, най-накрая на небосклона се появи наистина сериозно изглеждащ човек.

С него, освен на първа среща, отидоха и на втора, и трета. След което и на уикенд в зимен курорт. Всичко вървеше супер, докато един ден той просто не спря да пише. Притеснена, моята приятелка го потърси няколко пъти. След 2 дни получи есемес: "Жена ми знае. Не ме търси повече". Унила и разочарована, Мая ми се обади от един бар, за да ми разкаже за случилото се. "Как по-дяволите имаш и Тиндър, и жена?"

Е, явно не е невъзможно, и докато пиехме вино по телефона и псувахме - живота, мъжете и социалните мрежи, на бара до Мая седял един Стефан, който същата вечер щеше да я закара мъртво пияна до вкъщи, да я сложи да си легне и да си тръгне. Четири месеца по-късно заедно очакват детенце.

С Тиндър или не, понякога не знаеш дали това което търсиш, не седи просто под носа ти, и колкото и да го търсиш, то си те намира, когато му дойде времето.

* Тиндър (Tinder) - приложение за смартфон, което работи на базата на определяне на локацията на потребителите. То свързва потребителя с потребители с най-близка локация до неговата. (бел. ред.)

Пишете на Рут Колева на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти