Думите, които пестим: от Катето Евро

Катето Евро
Снимка: Тодор Цветков

Катето Евро

Всяка Edna жена има право да чува думите, които очаква – за благодарност, от любов, или някой най-обикновен комплимент. Нашето старание заслужава това. Нашите усилия да направим любовта достъпна си струват хубавите думи.

С времето до голяма степен заприличваме на своите майки и в това няма нищо учудващо. От малки наблюдаваме как готвят в кухнята, по какъв начин чистят къщата, как се отнасят към нас в случай на нужда, за да ни окажат подкрепа. Колкото повече минава времето, толкова повече осъзнавам, че подобна трансформация е неизбежна.

Ароматите ни припомнят нашите минали дни, защото именно в мириса на определени неща съществуват спомените. Уханието на любимото ястие от детство винаги ни завръща към онази, която е всичко за нас на този свят – майката.

Дори физически да я няма, всяка майка остава близо и бди над децата си. Уверена съм, че за много неща аз трябва да благодаря именно на нея. Затова често ѝ говоря. Често намирам минути, в които мога да ѝ кажа няколко думи за света, за моето семейство, за приятелите, които с времето оредяват, но пък остават верните и истинските.

Трябва да умеем да разговаряме.

Понякога диалогът само изглежда монолог отстрани. Важно е да отворим сетивата си, за да сме спокойни, че има кой да ни чуе.

Нямам предвид хвалебствените думи. В тях няма никаква стойност, ако не са изречени от сърце. Не говоря и за безпричинните оплаквания от едно или друго. Визирам най-обикновените поводи, които всъщност осмислят целия ни живот – те трябва да бъдат поводите за нашите диалози.

Майките винаги липсват, но ние също сме майки и очакваме синовете и дъщерите ни да разговарят с нас. Не да бъдем техни изповедници, а жени, в които винаги могат да намерят подкрепа в часове на страх, безпокойство и радост.

Важно нещо са думите. Опитайте да ги изкажете, те и без това чакат да бъдат пуснати на воля от капана на вътрешното ни безпокойство.

Моята майка е най-добрата на света. Аз се старая да бъда най-добрата за своя син. Имам внучка, която някога също ще полага такова старание и в това се състои магията на живота, който живеем.

Пестим ли добрите думи на признателност, пестим любов. А това е толкова непростимо!

Още от Катето Евро:

Свят без любов е като свят без гравитация

Винаги има какво да срещнем по пътя

Наръчник на оптимиста

Ароматът на моето внуче

Как привличаме вниманието на мъжете

Нещата, с които мъжете привличат

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти