На какво мирише Коледа?

На какво мирише Коледа?
Снимка: Thinkstock

Когато обелите мандарина или портокал, казвате ли си, че ви мирише на Коледа? Със сигурност имате ухания, които ви навяват определени спомени. Това е едно от качеството на ароматите, така ценено в парфюмерийната индустрия. 

Декемврийските празници също си имат традиционни миризми.

Ето и някои от най-популярните от тях

Цитруси

Цитрусовите плодове са някак характерни за зимата. Те изобилстват по пазарите и освен, че повечето от тях имат изключително силен и свеж аромат, са много полезни, поради високите си нива на витамин С и фибри.

Канела

Канелата има ясно изразен сладникаво-пикантен вкус и много нежен аромат. Тя е най-често използваната коледна подправка и се продава на пръчки или смляна. Превъплъщенията ѝ в десерти, плодови салати, компоти, шоколадови сладки, кейкове, коктейли и греяно вино са многобройни. Използва се за ароматизиране на печива и е основна съставка в ароматите на меденките.

Ванилия

Естествената ванилия, която е различна от бялото прахче изкустевна есенция, която е най-разпространена, притежава привлекателен и силен аромат. Ванилията се използва основно в сладкарството – за ароматизиране на бонбони, кексове, ликьори и всякакви коледни сладкиши, а декемврийските празници минават под знака на чревоугодничеството, така че е нормално да се хапват повече десерти.

Джинджифил
Корените джинджифил имат силен приятен, сладникав аромат и лют вкус. Подходяща подправка са за десерти, сладка и мармалади, кейкове, и, разбира се – за джинджифиловите коледни сладки.

Какао
Или по-скоро казано горещ шоколад – традиционна стопляща напитка. Зимата със сигурност ще ви се стори по-топла, уютна и приятна с чаша горещ шоколад в ръка.

Какъвто и коледен аромат да изберете, добавете към него любов, защото Коледа е време не само да поглезим сетивата си с коледни аромати и вкусотии, но и да нахраним душите и сърцата си с обич и споделени мигове.

Не пропускайте нищо от най-интересното, най-коментираното и най-четеното през седмицата, като се абонирате за нашия седмичен бюлетин ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти