Пулев срещу Кличко: Кой е по-сексапилният на ринга?

Пулев срещу Кличко: Кой е по-сексапилният на ринга?
Снимка: Getty/Gulliver

Мария Николова

Само броени часове остават до дългоочаквания спортен сблъсък между двама от най-успешните актуални боксьори в световен мащаб - нашето момче Кубрат Пулев - Кобрата и украинецът Владимир Кличко, популярен с псевдонима си "Железният юмрук".

И тъй като екипът на Edna.bg няма как да подмине този интересен боксов двубой, още повече, че един от участниците в него е една от най-големите спортни надежди на страната, решихме да ви споделим малко интересни факти за двамата спортисти в тежка категория.

Кубрат Пулев е роден на 4 май 1981 г. в София, представител на зодия Телец. Тежи 114 кг и е висок 194 см. Той е най-известният, а и най-успешният български боксьор в момента и се състезава в категория над 91 кг. Син е на боксьора в тежка категория и шампион от 50-те и 60-те години Венко Пулев. Брат му – Тервел Пулев, също е известен боксьор.

Кубрат започва боксовата си кариера в школата на ЦСКА, когато е едва на 13 години. Преди да започне да тренира бокс за кратко се е занимавал с футбол.

Зад гърба си има множество отличия, сред които първата му голяма награда през 2002 година - купа "Странджа", бронзов медал на световното първенство в Китай през 2005 година, а през 2008 става европейски шампион в град Ливърпул в категория над 91 кг. От 2009 г. е в професионалния бокс и постига успехи само за две години и половина. 

Носител на Интернационалната титла на IBF в тежка категория, след победа над Травис Уолкър с единодушно съдийско решение през 2011 година. През 2012 година става европейски шампион в тежка категория в мач с Александър Димитренко - спаринг партньор на братята Кличко, а през 2013 г. побеждава американеца Джоуи Ейбъл чрез технически нокаут в мач за защита на интернационалната си титла на Международната боксова федерация.

В личния си живот спортистът е щастливо обвързан с дългогодишната си приятелка Теодора Андреева, с която са заедно от 2005 година, а от 2007 дори са сгодени. Теодора, позната на публиката като Андреа, е популярна певица в стиловете поп-фолк, денс и поп.

Владимир Кличко е украински боксьор, професионалист. Олимпийски шампион в тежка категория на Летните олимпийски игри в Атланта през 1996 година.

Владимир Кличко е роден на 25 март 1976 г. в Семипалатинск, Казахска ССР (сегашен Семей, Казахстан), представител на зодиакалния знак Овен. Висок е 198 см, тежи 109 килограма. Той е брат на световния шампион в тежка категория Виталий Кличко.

Владимир е Олимпийски шампион през 1996 година в свръхтежка категория (над 91 кг.) и световен шампион по бокс при професионалистите от 2000 година досега.

Първият си шампионски пояс Владимир завоюва на 14 октомври 2000 г., когато в германския град Кьолн побеждава световния шампион във версия WBO Крис Бърд (САЩ).

Други негови емблематични победи на ринга се случват през 2006 г., в Манхайм (Германия), когато Кличко става световен шампион за пореден път след нокаут в 7 рунд над Крис Бърд. През 2008 г., Владимир Кличко обединява титлите във версии IBF и WBO, след успешна атака в Ню Йорк над шампиона Султан Ибрахимов, а по-късно през годината идва ред и на друг американец - Тони Томпсън, който е нокаутиран в 11 рунд на мача.

Извън ринга, Владимир Кличко е известен като любител на шаха, уиндсърфа, голфа, както и с хуманитарните дейности, които осъществява заедно с брат си Виталий. Двамата братя понастоящем живеят в Бевърли Хилс, щата Калифорния.

В личния си живот Кличко, също като Пулев, има дългогодишна нежна половинка - американската актриса Хейдън Пенетиер. Те са двойка от 2009 година, от 2013-та са сгодени, а в момента очакват раждането на първото си дете.

Няма как да не отбележим, че и двамата боксьори са изключително сексапилни на ринга, демонстриращи сила, увереност, мъжественост и взривоопасна доза тестостерон.

А ние, редакторите на Edna.bg, се опитваме да разрешим дилемата кой от двамата боксьори е по-горещ... Ще ни помогнете ли да решим?

Най-дългоочакваният сблъсък на боксовия ринг – битката на Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко за световната титла в тежка категория, можете да гледате тази събота, 15 ноември, по Нова ТВ. Студиото с водещ Емил Здравков ще започне в 23.00 ч.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти