Легендарният Джо Кокър: "Не мога да творя само в един цвят"

Джо Кокър
Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

След повече от 40 години в музикалния бизнес легендарният британски изпълнител и многократен носител на наградата "Грами" Джо Кокър продължава да е сред най-успешните и обичани артисти в света.

Спечелил сърцата на милиони хора по света с уникалния си глас и емоционални изпълнения, той обяви излизането на 23-ия си студиен албум, озаглавен “Fire It Up”. У нас албумът ще се издаде в деня на световната премиера 02.11.2012. от "Вирджиния Рекърдс/Sony Music".

Последният албум на Джо Кокър “Hard Knocks” излезе през 2010 г. и регистрира платинени продажби. За записите на новия албум Джо Кокър работи отново с продуцента Мат Серлетик и екипа на „Californian Emblem studios”.  

Мат Серлетик (Matchbox Twenty, Rob Thomas, Collective Soul, Carlos Santana и други) и Джо Кокър продуцират 11 нови песни за албума “Fire It Up”, които записват през есента на 2011 и пролетта на 2012 г.. 

За работата си отново с Джо Кокър Серлетик казва: “Преминахме на ново ниво. Развълнуван съм от новите и различни елементи, които вкарахме в този албум – имаме страхотен класически соул, емоционални балади, енергични парчета и всяка песен има своето място в албума.”

Джо Кокър добавя: "Създаването на албум е като рисуването на картина – 12 песни, 12 различни цвята… Не мога да творя само в един цвят".

Разнообразието в албума се определя от песни като "Eye On The Prize", написана от Marc Broussard от Ню Орлиънс, автор и на "Hard Knocks";  “I’ll Walk In The Sunshine Again", създадена от Кейт Ърбан, един от най-успешните изпълнители и композитори с платинени продажби.

За нея Джо Кокър казва "Това е кънтри песен, но не съвсем… Обещавам, че ще останете изненадани". Парчето "The Letting Go" е написано от триото -  Чарли Евънс, младата британска блус/соул певица Джос Стоун и носителят на Грами - Греъм Лайл.

Едноименна песен "Fire It Up", определена за първи сингъл от албума, е дело на творческия тандем - Alan Frew, Johnny Reid и Marty Dodson. "Fire It Up" притежава силен текст и завладяващи хорови изпълнения с характерната страст на Джо Кокър.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти