Интервю с великолепната Лиса Стенсфийлд

Лиса Стенсфийлд
Снимка: Rob Evans

Християн Немски

На 1 юни (неделя) от 20,00 часа в Зала 1 на НДК за първия си концерт у нас пристига една от най-обичаните и характерни британски певици Лиса Стенсфийлд, която ще изпълни някои от най-известните си песни като "All Around The World", "Never, Never Gonna Give You Up", "This Is The Right Time", "Make Love To Ya", "The Real Thing", a също и композиции от нейния най-нов студиен албум "Seven".

Лайвът в София е част от изключително успешното европейско турне на певицата, която е родена в Манчестър през 1966 г. Лиса започва своята кариера през 1980 г., а любимите ѝ стилове включват соул, ритъм енд блус и поп.

Копията от нейните албуми, продадени до този момент, надхвърлят 20 милиона в световен мащаб, а по-малко известен факт е, че Лиса се е снимала в няколко филмови продукции от Острова.

Емблематичен остава и нейният дует с американския певец Бари Уайт на песента "Аll Around The World", записан през 1989 г.

Тя е и един от изпълнителите, поканени да участва в концерта на стадион "Уембли" през 1992 г., събрал над 80 хиляди души, в памет на Фреди Меркюри, където заедно с Джордж Майкъл представят песента на "Куийн" - "These Are The Days Of Our Lives".


Само броени дни преди концерта й у нас, успяхме да поговорим с Лиса Стенсфийлд за любимите нейни занимания, как се вдъхновява, защо вече не пее за слава и с какво най-много се гордее в живота си.

- Какви изненади сте подготвили за българските си фенове по време на концерта си в София?
- Пристигам с прекрасна група и целта ни е заедно да накараме публиката да танцува. Не идвайте на 1 юни, освен ако не сте си обули танцувалните обувки! Щастливата музика е танцувална, тя те кара да се чувстваш свободен, да мечтаеш, да усещаш емоции. И ние ще направим това, изпълнявайки песни от новия ми албум и вече наложени мои композиции.

- Защо решихте последният Ви албум да се казва "Seven" и какво го отличава от предишните Ви музикални проекти?
- "Seven" е просто седмият ми поред албум. Аз се старая да пея в един стил и той се доближава изключително много до останалите ми песни, особено до първия мой албум. Странно е, но "Seven" ни отне много време като писане на песните и музиката и едновременно с това беше доста бързо записан. Най-хубавото е, че когато изпълняваме тези песни на живо те имат много повече енергия в сравнение със старите.

- Кое е универсалното послание, което винаги присъства във Вашите песни?
- Моите песни са любовни послания...

- Бихте ли променили нещо в живота си?
- Не. Преживявала съм много сътресения и промени. Но, не – всъщност нищо не бих променила в живота си.

- Какво харесвате да правите, когато не пеете?
- Отвъд пеенето, филмите и турнетата, аз съм обикновен човек, който обича да се събира с приятели в пъба или просто да прекарам един мързелив следобед с хубава музика. Понякога се отдавам на любимите домашни сладки, но това е само от носталгия по детството.

- Мислите ли, че световната музикална индустрия се развива по правилния начин или има неща, които бихте променили, ако зависи от Вас?
- Не аз съм човекът, който трябва да дава оценки на музикалната индустрия. Все пак аз, макар и да съм в шоубизнеса, не съм от хората, които го определят. Тaзи индустрия е жестока и не жали никого. От друга страна има безброй успешни млади изпълнители, появяват се много добри неща, които ме радват.

- Какво Ви мотивира най-силно, за да творите музика?
- Когато започнах, го правех, за да успея, имах шанса и амбицията да го сторя. Отдавна вече не пея за слава, нито пък за пари. Пея, защото това ми доставя удоволствие, прави ме истински щастлива.

- С какво щяхте да се занимавате, ако не беше музиката?
- Аз винаги приемам предизвикателствата. На четиринадесет зарязах училище, за да пея. Не съм се замисляла бих ли правела нещо друго. По-скоро участието ми във филми е нещо, което също ми носи удовлетворение и очаквам още предложения за нови роли.

- С коя известна група или изпълнител бихте записали дует?
- Щастлива съм, че съм работила с толкова талантливи музиканти. Не мога да забравя Бари Уайт. За мен той е отвъд всичко, което можеш да опишеш с думи. Запознахме се в един клуб в Лос Анджелис и цяла нощ не спряхме да се смеем. Дуетът ми с него е това, което истински ме е вдъхновявало дълго време.

- За какво съжалявате и с кое най-много се гордеете до момента?
- Гордея се с всеки концерт, когато в залата виждам грейнали лица и щастливи хора и знам, че поне за два часа съм ги накарала да забравят проблемите си.

* Видео към песента "The Rain", включена в най-новия албум на Лиса Стенсфийлд - "Seven".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти