Гостуват ни две артистични и очарователни дами

Гостуват ни две артистични и очарователни дами
Снимка: netinfo

Християн Немски

Откриваме телевизионната водеща Мария Силвестър и участничката във втория сезон на българското издание на музикалния формат "X Factor" Жана Бергендорф в разгара на творческата суматоха, обхванала мащабната фотосесия по повод 15-я рожден ден на списание "EVA". Всъщност Мария и Жана заедно с още 75 известни български лица присъстват на страниците на специалния празничен 181-ви брой на "ЕVA" (който вече е на пазара) като своеобразен подарък за юбилея на едно от най-успешните родни печатни издания. Слоганът на въпросния брой гласи: "Историите продължават", а посланието, което "ЕVA" отправя, e повече от ясно - да продължава да вълнува своите читатели с интересните си герои и техните разкази така, както умело го прави и през изминалите 15 години.

Когато получих покана от екипа на "EVA" да надникна зад кулисите на тази сериозна откъм идеен ресурс и организация фотосесия (Вижте бекстейдж видео!), без никакво колебание поех към уречения адрес и час на срещата ни. А там между кратките паузи за грим, прическа, пробване на тоалети и позиране пред обектива на фотографа Енчо Найденов, успях да отправя няколко въпроса към Мария Силвестър и Жана Бергендорф.

Мария Силвестър е родена в София. Учила е право и психология, а в края на 90-те започва професионално да се изявява като модел. Казва, че към телевизията се е ориентирала случайно, когато ѝ предложили да стане сценарист в сутрешното предаване на Гала "На кафе". По-широка зрителска популярност обаче придобива като репортер в забавната рубрика "Мери Репортери" от предаването "Тройка по никое време", излъчвано преди години в ефира на ТВ7.

След това се присъединява към екипа на "Вечерното шоу на Азис", където отново е автор и репортер, но на рубриката "Ток шоу на токчета". За кратко води и рубриката "Мария в огледалния свят" (част от телевизионния блок "Станция Нова") и научното предаване "Красива наука" (заедно с ядрения физик Леандър Литов) по БНТ. Мария участва и в комедийния сериал "Тя и той", в няколко филмови продукции, а също и в танцувалното риалити на Нова телевизия "VIP Dance", където е в един отбор с Борислав Захариев (Боби-Турбото).

От октомври 2011 г. е една от водещите на седмичното токшоу на БНТ 1 "Неделя по три" ("н3Dеля Х3"). Преди няколко седмици Мария се раздели с актьора Силвестър Силвестров, с когото бяха заедно от 2000 г. Двамата имат 7-годишен син, носещ името Давид.


- Какви професионални принципи никога не би пристъпила?
- Не бих позволила да бъда ограничавана и поставяна в рамки. За моя радост и в миналото и при сегашната ми работа в БНТ 1 като водеща на предаването "н3Dеля X3" не се наблюдава подобна тенденция.

- Какво още искаш да постигнеш в живота си?
- Желанията ми са свързани с това да мога по-често да пътувам по света и да снимам филми.

- Кого би поканила за свой събеседник и какъв въпрос би му задала?
- С удоволствие бих си помълчала в компанията на Чарли Чаплин.

- Положително качество ли е лудостта?
- Да, разбира се. Лудостта ни помага по-лесно да се разкрием и да бъдем по-искрени със себе си и околните.

- Ако хванеш златната рибка, кои три желания ще я помолиш да ти изпълни?
- В никакви златни рибки не вярвам, а по-скоро ще я запека на скара с повечко лук и лимон.

Жана Бергендорф е на 28 години от София. Занимава се с музика от 6-годишна. За кратко е пяла в Детския радиохор, чийто диригент бе покойният академик Христо Недялков. Участвала е в "X Factor" Дания, а в продължение на 6 години е работила като певица в Южна Корея. Точно там се запознава със съпруга си Стефан (по професия той е корабен инженер), с когото са родители на 3-годишен син на име Леон. В момента Жана е един от петимата участници, които ще се борят за влизане във финалната фаза на втория сезон на българското издание на песенния формат "X Factor", излъчван всеки четвъртък от 21,00 часа и петък от 22,00 часа в ефира на Нова телевизия.

- Какви са амбициите ти след "X Factor"?
- Голямата музикална сцена, разбира се. Не говоря само за България, а и в международен план.

- Дълго време си живяла в чужбина. Защо реши да се върнеш?
- Прибрах се в България, защото моята баба се разболя, но на по-късен етап сякаш преоткрих България по нов начин и сега се чувствам много добре тук.

- Какво е успехът за теб?
- Най-големият успех е да бъда на сцената и да накарам хората да се почувстват по-щастливи с музиката, която изпълнявам.

- С кого би искала да направиш съвместна песен?
- Без съмнение с Риана или Джеси Джей.

- Кой е твоят личен "X" фактор?
- Моята емоционалност и това, че не се превъзнасям са факторите, помагащи ми да следвам пътя си.

- Каква кауза би подкрепила?
- Бих застанала на страната на нуждаещите се деца и възрастни, които всеки ден си отиват от този свят, незабелязани и забравени. Ще ми се да виждам повече уважение и човещина между хората.

* Снимки от партито за 15-я рожден ден на списание "EVA" можете да видите тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти