Едно слънчево момиче

Едно слънчево момиче
Снимка: netinfo

Християн Немски

Поговорихме с певицата Поли Генова за предстоящите й проекти, какво е да смениш музикалната с театралната сцена и защо образованието я е изградило като човек и професионалист.

Поли Генова е родена на 10 февруари 1987 г. в София. Занимава се с музика от четиригодишна, а през 1995 г. става първият член на току-що сформираната детска вокална група "Бон-Бон". Завършва Националното музикално училище "Любомир Пипков" със специалност кларинет. Участва като вокалистка в различни телевизионни предавания, а през 2011 г. е избрана за член на журито на първия български сезон на риалити формата "Екс Фактор" ("X Factor"). Четири пъти участва на българския финал за конкурса "Евровизия", а през 2011 г. нейната песен "На инат" печели правото да представя България на тогавашните полуфинали на "Евровизия" в Дюселдорф. В момента Поли учи в Нов български университет в специалността "Кино и телевизионна режисура" и работи по подготовката на своя дебютен албум.

- В редица интервюта казвате, че вашите родители винаги са ви подкрепяли в начинанията, с които се занимавате. Това ли е причината сега и вие да помогнете на някой друг чрез инициативата на "Always", в която участвате, за даряване на образователни материали и оборудване за интерактивно обучение на 10 училища в България?
- Да, това е една от причините. Възпитавана съм не само да помагам, но и да предавам опита и знанието си на тези, които се нуждаят от това.

- Кой е най-ценният житейски урок, предаден ви в училище, и намирате ли някаква разлика между учениците, когато вие бяхте такава, и днешните тийнейджъри?
- Най-ценният урок, който получих е "уважението". Научих, че когато ценя и уважавам хората, аз се изграждам като пълноценна личност. Съвременното поколение деца е много по-различно от предишните - те възприемат всичко много по-бързо, много по-свободомислещи са и имат невероятен потенциал.

- Доколко образованието ви помогна да се реализирате като личност и професионалист?
- Обучението ми през годините ме изгради като човек и личност, учителите ми предадоха знания и опит, които ме направиха истински професионалист и ме научиха да бъда изключително отговорна.

- Върху какви нови проекти работите в момента?
- Аз и моят екип от "Bon-Bon Music" подготвяме промоцията на новия ми сингъл, заедно с дебютния ми албум.

- В края на 2012 г. бе премиерата на мюзикъла "Аладин" с ваше участие в Националния музикален театър "Стефан Македонски". Има ли разлика между музикалната и театрална сцена?
- Разбира се! На театралната сцена емоциите и вълнението за мен са нови и различни, защото аз съм дебютант там. Но усещането да работиш с такъв невероятен състав и екип - като Дони, Ненчо Балабанов, Стефан Рядков и много други е наистина невероятно и аз им благодаря!

- Една от емблематичните ваши песни се казва на "На инат". А вие самата в какви ситуации най-често се инатите?
- За всичко! Шегувам се, разбира се, но аз съм си малко опърничава още от невръстно дете smiley.

- Какво бихте посъветвали един млад човек, който тепърва иска да се занимава с музика в България?
- Да се въоръжи с много търпение, вяра и винаги да се доверява на своите учители.

- Ако имате възможност, с кой световен изпълнител или изпълнителка бихте записали дует и защо?
- Стинг! Той е изключителен музикант.

- Няма спор, че постоянната смяна в цвета и формата на прическата ви е ваша запазена марка. И понеже сме дамски сайт – ми се ще да ви попитам къде е балансът между провокативната визия и певческия талант, за да успее един съвременен изпълнител?
- Балансът е в това зад теб да стои екип от професионалисти - като моя фризьор Десислава Гроздева, стилиста ми Ирена Ангелова и като цяло продуцента ми Рози Караславова.

- Мислили ли сте някога да се откажете от музиката и да се захванете с нещо коренно различно?
- През годините съм имала много колебания, но осъзнах, че никога няма да мога да се откажа от музиката, защото тя е моят живот, но най-вероятно ще се занимавам и с друг вид изкуство - в момента съм студент в НБУ специалност "Кино и телевизионна режисура".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти