Таро-календар за месец ноември

Таро-календар за месец ноември
Снимка: netinfo

Илиaна Смилянова

Вниманието към мига е внимание към вечността. Пърк Авът

Ноември ни помага в движение да поддържаме вътрешното си равновесие, верния баланс, точната мяра в намерението и в отношението – както към себе си, така и към другите, както към вечното, така и към преходното. Учи ни да не (се) надценяваме, но и да не (се) подценяваме, да не се отказваме и да не се наказваме, а да (се) лекуваме естествено – с добронамерени думи и дела.

Снимка: netinfo

Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Екзюпери

Насърчете се да следвате и да споделяте желанията си – големи или малки. Бъдете готови да учите, да приемате онова, което ви вдъхновява, привлича. Открийте отново ентусиазма на незнаещия и неможещия, късмета на начинаещия. Позволете си да подхранвате интереса си, да търсите нови възможности, да отваряте нови врати, да правите първи стъпки – без предварителната уговорка как и кога ще трябва да довършите започнатото. Следвайте пътя без предубеждения.

Снимка: netinfo

Цялата вселена се побира в човешкото сърце.

Запитайте се, заслужава ли детето повече обич и нежност от възрастния, голямото – повече уважение и внимание от малкото. Бъдете внимателни към малките шансове, които всеки миг ви предоставя – под формата на срещи, хрумвания, усещания, мимолетни чувства. Не подценявайте временните,преходни възможности, зад които може да се крие пълноценно, стойностно и променящо ни преживяване.

Снимка: netinfo

Съдете за един човек не по това какво другите говорят за него, а по това какво той говори за другите.  Народна мъдрост.

Опитвайте се да казвате нещата по ясен и открит начин. Осъзнайте оръжието на мислите и думите, с което разполагате; не се отказвайте от него, но го използвайте внимателно и с мяра. Не отлагайте излишно споделянето на актуални затруднения, не чакайте ситуацията да стане нетърпима, за да проведете нужен разговор и да потърсите промяна. Но и не раздухвайте проблема, не посявайте бъдеща буря там, където с малко навременни усилия могат да се проветрят и обновят отношения и обстоятелства.

Снимка: netinfo

Да се откажеш от най-голямото и да вземеш най-малкото – това е лекарство. Лао Дзъ

Докоснете се по нов, спонтанен, забавен начин до хората и нещата, които ви заобикалят. Бъдете непретенциозни, отворени и готови за изненади и промени. Търсете ясни и честни начини на общуване и сътрудничество, ценни възможности, скрити “на една ръка разстояние”. Ценете мига, онова, което е по силите ви и което очаква вашето внимание и приемане.

Таро-архетип – Справедливостта. Четирите Пажа.
Приказка – "Палечка", Х. К. Андерсен.
Филм –  "Рицар без броня" (България, 1966); “Матилда” (САЩ, 1996).
Книга – "Малки същества", Петя Кокудева.

*Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

>>> Изтегли своята таро карта на деня ТУК.

>>> Виж каква е таро картата на декадата ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти