Видео: Как да дишаме правилно?

Видео: Как да дишаме правилно? Пусни видео Видео: Личен архив

Пълното йогийско дишане означава използване на цялата вместимост на белия дроб. За целта се упражняват поотделно коремното, междуребреното и най-после горното, или ключично дишане.

Във видеото, което ще видите, съм се спряла на първите два вида, които съединявам в едно пълно йогийско дишане. Не съм засегнала третия вид (т.нар. ключично), защото той по естествен път влиза във втория вид дишане. Упражняването е подходящо за начинаещи. Изучаването на това дишане е основата на пранаяма (упражненията за дишане) в йога.

Практикуването му води най-общо до отлично хранене на тъканите на тялото и лицето, отстраняване на умората, съответно повишаване на работоспособността, паметта и дори настроението. Спомага за оформяне на гръдния кош и е полезно при някои функционални разстройства и заболявания на органите в коремната кухина. И подобрява качеството на дишане изобщо. 

Правете го около 5  минути или когато почувствате умора. Може да се упражнява дори на всеки час. 

* * *

Скъпи приятели, каня ви на моя курс по класическа йога. Занятията се провеждат всяка неделя - от 17 и 19 часа и всяка сряда и понеделник - от 19 часа (на свещи). Уютната ни зала се намира в квартал Изток, балетно студио ОДЕТ, на улица "Латинка" 5. На 2-5 минути пеша от х-л "Плиска" и кино "Изток", и 10 минути пеша от метростанция "Жолио Кюри". Носете си само удобни дрехи, постелка (ако не желаете да ползвате нашите) и добро настроение. Е, ако не е такова, ви обещавам, че ще стане! Цената е 10 лв. за еднократно посещение и 5 лв. с карта за 12 поредни посещения (60 лв).

Занятието включва час и половина програма от йога асани, дишане и релаксация. Групата е подходяща за всички, които искат да поддържат добрата си форма и здраве с йога - и начинаещи, и средно напреднали, и напреднали, защото показвам както лесен, така и труден вариант на позите. За повече информация, посетете Фейсбук страницата: yogatime.

Ще се радвам да правим йога заедно!

Очаквам ви!

* * *

Следващият вторник очаквайте комплекс с упражнения за гъвкаво и хармонично развито тяло. 

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти