За здравословна закуска по всяко време

За здравословна закуска по всяко време
Снимка: Thinkstock

Доказано е, че на работното място е много лесно да развалим режима си на хранене и да консумираме разнообразни продукти, които не са добри нито за здравето, нито за фигурата ни.

Най-често разпространеното е да пропускаме хранения или пък да преяждаме, да наблягаме на захарни изделия и нездравословни полуфабрикати или така наричаните "джънк фуд".

За да се избегнат тези неща, е най-добре да си наложите самоконтрол какво точно хапвате на работното място.

От Fitsugar.com дават няколко съвета какво да хапваме на работното място, когато ни се прииска да залъжем глада, което да е здравослoвно, а в същото време вкусно и да не крие риск от трупане на излишни килограми.

Разбира се, на първо място са плодовете и зеленчуците. През пролетния сезон пазарът изобилства от невероятно разнообразие, а вчера ви и писахме от колко пресни храни на ден човек има нужда, за да е здрав.

Отделно на това ще преборите по-лесно пролетната умора, която се задава, ако ежедневно наблягате на плодовете и зеленчуците. Те са идеалното решение за "прочистване" на затлачения от по-тежки зимни храни организъм.

Суровите ядки и сушените плодове са другият здравословен микс, които можете да пробвате.

За ядките и сушените плодове сме ви писали неведнъж. Те са идеален вариант да се заситите и същевременно да поемете нужни витамини и фибри, а също така са и много вкусни.

Само избягвайте печените ядки, тъй като те вече не са здравословни, пък често са и прекалено солени.

Пуканките са шампион по антиоксиданти! Ако не ви се вярва, то вижте тук. За да бъдат наистина полезни обаче, трябва да са опукани вкъщи, а не направени на микровълнова от пликче, когато са пълни със стабилизатори, консерванти, сол, излишни мазнини и т.н.

Киселото мляко е изключително здравословен вариант за закуска по всяко време на деня.

Можете сами да си прибавите към него плодове, ядки или мед за повече вкус.

Черният шоколад е спасителен вариант, когато силно ви се е прияло нещо сладко и никакви ябълки не могат да заместят това желание. Само трябва да внимавате да има над 50% какао в съдържанието, както и да не прекалявате с изяденото количество.

И още един съвет – носете си храна от вкъщи. Така ще сте сигурни, че имате нещо домашно приготвено за хапване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти