Мъжете не бива да носят телефон в джоба

Мъжете не бива да носят телефон в джоба
Снимка: Thinkstock

Експерти призовават мъжете да не носят мобилните си телефони в джобовете на панталоните, тъй като радиацията от апаратите може да навреди на плодовитостта им, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от британско проучване.

Авторите му от университета на Ексетър са направили преглед на 10 изследвания, обхванали близо 1500 мъже.

Специалистите са установили, че електромагнитната радиация намалява жизнеспособността и подвижността на сперматозоидите с осем процента.

Експертите напомнят, че по-голямата част от възрастното население на планетата притежава мобилни телефони, както и че около 14 процента от двойките в богатите страни имат проблеми със създаването на потомство.

Имайки предвид масовата употреба на мобилни телефони по света, е важно да се изясни потенциалното въздействие на излъчваната от тях електромагнитна радиация, обясняват авторите на настоящото проучване.

"Резултатите показват, че излагането на електромагнитна радиация при носене на мобилни телефони в джобовете на панталоните влияе негативно върху качеството на семенната течност", казва д-р Фиона Матюс от изследователския екип, като допълва, че са необходими повече проучвания, за да се стигне до окончателни заключения.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти