Каква е лечебната сила на водата

Каква е лечебната сила на водата
Снимка: Thinkstock

Ако обичате водните процедури, лятото е най-подходящият сезон за тях. Не е задължително да ходите на море или да плащате месечен абонамент за басейн. Достатъчно е дори... да си свалите обувките.

Най-лесната и достъпна воднооздравителна процедура е ходенето на бос крак по мокра трева. Не е задължително дори да чакате дъждът да отмине, или да ставате твърде рано, за да хванете утринната роса.

Колкото повече влага има в тревата, толкова по-добре. И колкото по-често се разхождате боси по нея, толкова по-голям оздравителен ефект ще постигнете.

Такава разходка трябва да продължава не по-малко от 15 минути, но и не повече от 45. След процедурата не бързайте да си изтривате краката, пише "Здраве.bg".

По-добре просто обуйте сухи обувки. Желателно е да повървите 10-15 минути с обути крака по сухо място, покрито с пясък или камъни, първоначално с ускорено темпо, а след това с нормални крачки.

Ако живеете на място, където трудно се намират тревни площи, може да се разхождате и по мокрите камъни, дори и по мокрия под у дома. Тези разходки могат да продължават от 3 до 15 минути в зависимост от вашето здравословно състояние. Здравите хора могат да правят това в продължение на 30-40 минути.

Тази процедура е особено полезна за тези, които често страдат от различни заболявания на гърлото и главоболие, причинено от резки промени в кръвното.

Почивайки си на брега на река, море или езеро, не се ограничавайте само с къпането.

Задължително ходете боси по водата. Ходенето трябва да става с бавни, спокойни крачки.

Едновременно може да правите и някои елементарни физически упражнения: вървете срещу течението, преодолявайки съпротивлението на водата или ходете през водата, повдигайки високо колене.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти