Защо не изглеждаме като на 18?

Защо не изглеждаме като на 18?
Снимка: Thinkstock

Марина Декова

По принцип не всяка жена би искала да притежава тялото, което е имала на 18.

Това е и причината да се различават и двата масови типа жени – такива, които генно са предразположени към по-заоблени форми и такива, на които им е даденост да са слаби и с по-нисък процент подкожни мазнини.

Често срещана тенденция е, че жените, които не притежават вторите гени, винаги са знаели и са обръщали внимание в някаква степен на количествата и качествата на храната, в комбинация със спорт и движение.

За съжаление, в повечето случаи жените с хубавите гени, приемат, че телата им са даденост и не полагат такива усилия за поддържането на визията си.

Така настъпва един момент, в който, с напредването на възрастта, нашата хормонална система се променя, както и метаболизмът ни вече не работи така, както когато сме били тийнейджъри.

Всички тези фактори, в комбинация с обездвижения начин на живот и липсата на добри хранителни навици, са предпоставка за целулита, който виждаме по бедрата и дупето в огледалото, за отпуснатото коремче, което се опитваме да прикрием с по-дълги и и широки блузи, както и за ръцете, с които махайки за  „Здравей”, имат вид на крила на летяща птица, снимана на бавен кадър.

Вече е на лице и омагьосаният кръг, в който изпадат масово жените – глад, ябълки и чай или поредната безумна диета, която започват от понеделник и се спазва за 90 дни. Свалят безумно и устремено 5-7 килограма за 2-3 седмици, щастливи са и те, и половинките им, че диетата приключва и на втория ден след края ѝ, си връщат свалените килограми, като даже започва стрелката на кантара да преминава още по-нагоре.

Лошото и грешното на тези диети е, че те не стягат телата, целулитът си остава и ръцете си висят постарому. Още по-лошото и грешно е, че със започването на диетите, започват и безумните кардио тренировки, които изтощават мускулатурата и проблемът с фигурата продължава да си виси.

И най-лошото е,  че нито една от тази диети не ни учи как да се храним правилно, за да изглеждаме добре и да сме здрави завинаги!

Да, тази „диета на правилния начин на живот" не е с гръмко заглавие и не е лесна за изпълнение. Не е лесна, ако нямаме тези навици да си приготвяме правилната храна, с точните количества и да е винаги с нас, в чантата.

Перфектна визия, мечтана фигура и здраве не се постига за две или три седмици диета или глад, тя се постига с отдаденост, осъзнатост и непрекъснато самоусъвършенстване и обогатяване на нашето тяло и ум.

Едно от най-важните качества е дисциплината и постоянството да се храните с качествена и богата на хранителни вещества храна.

Нормално е с напредването на възрастта, гените да не работят за нас (така, както когато сме били студентки), а по-скоро срещу нас, понеже сме им осигурили идеална среда за регрес с нарушени метаболитни процеси, способствани от възрастта, хормоните, обездвижването и лошата храна.

Няма как да очаквате, че ще имате тялото, което сте имали преди - когато начинът ни на живот, движението, хормоните и стресът са били различни.

А повече за това каква точно е тази „диета на правилния начин на живот", която не действа бързо, но пък за сметка на това гарантира положителна промяна на фигурата и цялостното ни здраве до живот, ще ви разкажа следващия път. 

Прочети още: 

5-те най-ефективни упражнения за стягане на дупето и бедрата

Защо диетите рядко дават резултат при жените?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти