Шепа бразилски орехи и чаша мляко

Шепа бразилски орехи и чаша мляко
Снимка: Thinkstock

Ако страдате от безсъние или трудно заспивате нощем, не бързайте с лекарствата, а пробвайте с много по-здравословна комбинация. Познатите в последно време и у нас бразилски орехи, в съчетание с чаша топло мляко са способни да сътворят чудеса. 

Изследователи от Университета в Пенсилвания, САЩ  са направили проучване на съня на близо 5000 души и са стигнали до извода, че някои минерали и киселини имат пряка връзка със заспиването и качествения сън.

Най-подходящи в случая са бразилските орехи, които са изключително богати на калий и селен – минерали, имащи отношение към осигуряване на пълноценно почивка. Допълнително, чашата затоплено мляко, богато на калций, е в състояние да ви помогне да се отпуснете максимално и бързо да се потопите във владенията на съня.

Авторите на проучването подчертават, че все още предстоят множество изследвания, за да се докажат предимствата на натуралните продукти и конкретно ядките и млякото за пълноценния сън, но засегнатите от проблема не бива първосигнално да посягат към медикаментите.

Учените изтъкват, че дори нарушения на съня (като сънна апнея) подлежат на лечение без лекарствени средства. Начинът на хранене също е от съществено значение за лечение на безсънието.

В крайна сметка, храната, физическата активност и сънят влияят върху всички органи и части на човешкия организъм. Пълноценното съчетаване на тези фактори е от значение за цялостния тонус и за начина, по който се чувстваме, мислим и работим. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти