Не изхвърляйте лучените люспи

Не изхвърляйте лучените люспи
Снимка: Thinkstock

Когато обелите поредната глава стар лук, не бързайте да изхвърляте външните изсъхнали люспи. Не гледайте на тях с пренебрежение, тъй като те намират приложение в много рецепти.

Най-масовото приложение на жълто кафявите люспи е в лечебните отвари, които се борят с хремата.

За целта са ви нужни 4 супени лъжици натрошени лучени люспи, които се заливат с 1-1,5 л. вряла вода. Наведете се над съда, докато настойката е още гореща и вдишвайте през носа изпаренията. За по-добър ефект на инхалациите, може да покриете главата си с памучна или хавлиена кърпа. Процедурата трае около 4-5 минути.

При проблемна суха кашлица се сваряват 2 супени лъжици сухи лучени люспи с 500 мл. вода за около 15 минути на бавен огън. След като изстине, отварата се прецежда. Приемат се по 50 мл. от течността 3 пъти дневно преди хранене.

Настойка от лучени люспи помага при атеросклероза.

Две супени лъжици ситно надробени люспи се заливат със 100 гр. водка. Затварят се в стъклен съд и се оставят на тъмно за Edna седмица. След това сместа се прецежда през марля. За лечебен ефект ви е нужно и нерафинирано олио.

Двадесет капки от лучената настойка се отмерват с капкомер върху супена лъжица нерафинирано олио. Приема се половин час преди хранене три пъти дневно. Приемайте настойката 2 седмици, след което направете 10 дена пауза и повторете двуседмичния курс. 

При оплаквания от цистит, залейте 2 супени люспи с 400 мл. вряла вода. Оставете запарката в покрит съд за около 30 минути. Прецедете и пийте от течността 3-4 пъти дневно в продължение на 5-10 дена.

При остър цистит приемайте 50 мл. запарка два пъти дневно за 5 дена. Ако заболяванието е хронично, се приемат по 2-3 супени лъжици от течността 3-4 пъти дневно за период от 10 дена.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти